ZiraatBank BH obezbjeđuje dodatne stipendije za buduće studente IUS-a

U Sarajevu je danas potpisan ugovor o saradnji između Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) i ZiraatBank BH, a koji se odnosi na učešće u stipendiranju budućih studenata IUS-a.


21640224 1767205089960331 1301783353 o

Polazeći od misije IUS-a da pruža kvalitetno obrazovanje osobama koje imaju potencijal da transformišu znanje u vrijednost, kako za sebe tako i za društvo u cjelini, te od mislije ZiraatBank BH da doprinosi zdravom rastu ekonomije i bankarskog sektora, te povećanju životnog standarda stanovnika Bosne i Hercegovine, navedene institucije su prepoznale mogućnosti koje zajednička saradnja može imati na ispunjenje spomenutih misija.

Osnovu za dodjelivanje stipendija činit će test općeg znanja koji IUS svake godine uspješno organizira. Test općeg znanja je prilika koja se pruža maturantima srednjih škola da osiguraju kvalitetan nastavak školovanja i dalju izgradnje karijere. Zahvaljujući potpisanom sporazumu, ZiraatBank BH će obezbijediti dodatnih 50.000 KM za stipendiranje studenata IUS-a u narednoj akademskoj godini.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

 – ZiraatBank BH je prisutna u Bosni i Hercegovini od 1997. Godine, te je prva banka sa stranim kapitalom. Od svog osnivanja do danas, ZiraatBank BH dd je finansirala mnoge start-up firme, pomagala već postojećim firmama u njihovom proširenju i razvoju, dala veliki doprinos u otvaranju novih radnih mjesta, podržala poljoprivrednike i samostalne obrtnike; nudila povoljna kreditna sredstva, čak i uz 0 % naknadu i kamatnu stopu. Potpisani sporazum o učešću u stipendiranju je još jedan u nizu od doprinosa jačanju ekonomskog položaja BiH, te ulaganja u mlade ljude, istakli su iz ZiraatBank BH.

Iz IUS-a su istakli da studenti dobijaju velikodušne stipendije od Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo Mnoge od njih su stopostotne, što znači da studenti uopšte ne plaćaju školarinu. Osim toga, dodijeljuje se i veliki broj stipendija u iznosima od 95%, do 75%, kako bi što veći broj BH studenata dobio priliku da studira na ovom univerzitetu, te da će potpisani sporazum dodatno unaprijediti i proširiti već postojeći program stipendiranja.

Uprave ove dvije institucije ističu zadovoljstvo potpisanim sporazumom, te pozivaju sve maturante da već sada počnu sa pripremama za test općeg znanja koji će biti organizovan u martu 2018. godine.

(STUDOMAT.ba)