Zenički univerzitet u prvom roku upisao 579 studenata, evo koliko je mjesta ostalo

Pogledajte na kojim fakultetima je ostalo praznih mjesta na Univerzitetu u Zenici.


pravni faks unze

Univerzitet u Zenici (UNZE), koji je za akademsku 2021/2022. godinu studentima za upis na prvi ciklus studija ponudio 1.050 mjesta, nakon prvog upisnog roka upisao je 579 studenata pa je za upis u drugom roku preostalo još 471 upražnjeno mjesto, potvrdio je Feni prorektor za nastavu tog univerziteta prof. dr. Enes Bikić.

Drugi upisni rok na prvi ciklus studija na UNZE-u bit će realiziran u periodu od 31. augusta do 17. septembra, a upis primljenih studenata obavit će se najkasnije do 1. oktobra.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Preostalo je još ukupno 471 upražnjeno mjesto na sedam fakulteta, jer je Medicinski fakultet ispunio planiranu upisnu kvotu na oba svoja odsjeka već u prvom roku. Medicinski je fakultet, uz saglasnost Senata UNZE-a i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, odnosno Vlade Zeničko-dobojskog kantona, upisao i dodatnih 10 samofinansirajućih studenata na studijski program Opća medicina. Riječ je o studentima koji su također položili prijemni ispit, ali nisu ušli u kvotu od prvobitno planiranih 40 mjesta, ističe profesor Bikić.

Samo 22 mjesta, također za samofinansirajuće studente, preostalo je za upis na Odsjeku softversko inženjerstvo na Politehničkom fakultetu, na kojem su preostala ukupno 64 upražnjena mjesta, od kojih su 42 mjesta na teret budžeta ZDK.

Po fakultetima je preostao sljedećih broj slobodnih mjesta: Metalurško-tehnološki 70, Mašinski fakultet 72, Filozofski fakultet 60, Ekonomski fakultet 56, Pravni fakultet 70, Politehnički fakultet 64 i Islamsko-pedagoški fakultet 79.

Uporedo s drugim upisnim rokom na prvi ciklus studija, počet će upisni rok i za upis na drugi ciklus (magistarski) na svim fakultetima te treći ciklus (doktorski studiji), koji će naredne akademske godine biti realiziran na Pravnom i Islamsko-pedagoškom fakultetu tog univerziteta.