Želiš studirati u SAD-u? Otvoren je konkurs za internacionalne studente

U okviru Programa za dodjelu stipendija za građanski angažman Državni Univerzitet Kent raspisuje konkurs za dodjelu stipendija kandidatima koji se upisuju na prvu godinu studija.


Univerzitet Kent u saveznoj državi Ohio raspisuje konkurs za dodjelu stipendija internacionalnim studentima. Iznos stipendije je u visini od $2,000 do $5,000. Stipendija se dodjeljuje za bilo koji od ponuđenih programa.

Kandidati iz svih zemalja svijeta mogu aplicirati za stipendiju, a od kandidata se očekuje da posjeduju odličan akademski rezultat u prethodnom periodu, kao i izvještaj o građanskom angažmanu ili volontiranju.

Kandidati su u obavezi posjedovati visok nivo znanja engleskog jezika.

Koji su uslovi?

Da bi konkurisali za stipendiju, kandidati moraju biti bezuslovno primljeni na Univerzitet Kent, popuniti aplikacioni formular koji uključuje lične podatke, CV, transkripte ocjena i diplomu srednje škole i motivaciono pismo. Aplikacioni formular se možeš popuniti putem sljedećeg linka.

Prijave su otvorene do 1. oktobra 2020. godine. Detaljnije možeš pročitati ovdje.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

Tarik Halilović

Dolazim iz Visokog i studiram na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Dugogodišnji sam aktivista, edukator i koordinator omladinskih inicijativa. Bavim se digitalnim marketingom i kreativnim solucijama od 2018. godine.
X