Studentske stipendije Općine Stolac za 2019/2020. godinu

Općina Stolac objavila je Javni konkurs za dodjelu stipendija za akademsku 2019/2020. godinu redovnim studentima prvog i drugog ciklusa visokog obrazovanja sa područja Općine Stolac.


Stipendije se dodjeljuju za aktuelnu akademsku godinu, a pravo na dodjelu općinskih stipendija imaju redovni studenti s područja općine Stolac, izuzev studenata prve godine i apsolvenata, uz uslove da tokom I ili II ciklusa studija nisu obnavljali godinu studija, da studiraju na javnoj visokoškolskoj ustanovi i da ne primaju stipendiju od drugog davatelja ili studentski kredit. U konkurus se, između ostalog, navodi da se stipendija ne može dodijeliti za dva ili više studenata iz istog domaćinstva, pišu stipendije.ba.

Advertisements

Prijave na Konkurs za dodjelu stipendija podnose se isključivo na posebnom obrascu koji se može preuzeti na web stranici općine Stolac: www.stolac.gov.ba ili na pisarnici općine Stolac, Ul. Kralja Tomislava b.b. Stolac, a podnose se u zatvorenoj koverti putem pošte ili predajom u pisarnicu Općine Stolac, Ul. kralja Tomislava b.b. Stolac sa naznakom – Povjerenstvo za utvrđivanje liste za dodjelu stipendija u akademskoj 2019./2020. godini, Ul. kralja Tomislava b.b. Stolac.

Advertisements

Konkursi ostaju otvoreni do 20. juna 2020. godine, a za više detalja možete pogledati pogledajte ovdje,