Young European Ambassadors (YEA) mreža objavljuje poziv za mlade koji žele postati vođa promjena

Young European Ambassadors (YEA) mreža objavljuje novi poziv za prijave namijenjen mladima sa zapadnog Balkana, starosne dobi između 18 i 29 godina, koji žele postati vođe promjena.


ambasadors

Info dan YEA organizuje se 22.6.2021. u Sarajevu u Kutchi (Skenderija 15) od 10:00 do 17:00 gdje će svi zainteresovani imati priliku razgovarati sa trenutnim Evropskim mladim ambasadorima u Bosni i Hercegovini i saznati korisne informacije o učešću u ovom jedinstvenom programu za mlade!

Nadajući se sigurnijoj godini koja je pred nama, sa radošću se dočekuju nove mlade lidere, koji će potaknuti promjene unutar svojih zajednica i regiona zapadnog Balkana i EU. Svi koji su zainteresovani za nove i uzbudljive platforme, za online i oflajn aktivizam – od društvenih medija, podcastova i webinara do stvarnih događaja, aktivizma zajednice i još mnogo toga – prijavite se!

‘YEA’ su postali poznata mreža koja sa svojim vršnjacima dijeli informacije o mogućnostima koje nudi EU – od obrazovanja i razvoja vještina do putovanja, propagande i još mnogo toga.

Mreža YEA pokrenuta je u avgustu 2020. godine sa 60 pokretača iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova *, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije. Suština mreže se može opisati raznolikošću i dijeljenju zajedničke vizije: zajedničko učenje jednih o drugima i o Evropskoj uniji, provođenje kreativnih projekata, sticanje novih vještina, povezivanje putem društvenih mreža, organizovanje inspirativnih događaja – uvijek vođeni idejom da je aktivizam mladih najmoćniji alat za društvene promjene.

Pozivani ste da posjetite web stranicu webalkans.eu za više informacija o postupku odabira, uključujući odredbe i uslove sudjelovanja. Faza prijave započinje 10. juna i bit će otvorena do 10. jula 2021. godine.

Za više informacija, molimo kontaktirajte Info centar Evropske unije u BiH – info@euic.ba.