YIHR BiH: Poziv aktivistima na učešće na 21. Sarajevo Film Festivalu

Inicijativa mladih za ljudska prava u Bosni i Hercegovini (YIHR BH) poziva aktiviste i aktivistice da uzmu učešće na 21. Sarajevo Film Festivalu (SFF), koji će se održati od 14. do 22. augusta 2015. godine.


Foto: YIHR
Foto: YIHR

– Pozivamo vas da učestvujete na pripremi i realizaciji Docu Corner-a kao i ostalim aktivnostima koje YIHR BH u saradnji sa švicarskom ambasadom, već tradicionalno organizira u sklopu SFF-a sa ciljem upoznavanja i zbližavanja mladih aktivista/ca iz Bosne i Hecegovine i regije, navodi se u saopštenju iz YIHR BiH.

Advertisements

U sklopu dokumentarnog programa Sarajevo film festivala, koji će biti održan u periodu od 14. do 22. augusta 2015 godine, biti će organiziran Docucorner kao dio oficijelnog djela programa SFF-a. Docucorner je platforma u sklopu SFF-a koju YIHR BH organizira već petu godinu, gdje mladi ljudi iz Bosne i Hercegovine i regiona imaju priliku, gledati dokumentarne filmove i razgovarati sa režiserima prikazanih dokumentarnih filmova u podnevnim sesijama.

Advertisements

U sklopu jutarnjih aktivnosti bit će organizirane posjete Histrijskom muzeju, Tunelu spasa i slično. Detaljna agenda svih planiranih aktivnosti će biti napravljena nakon što SFF objavi program i termine prikazivanja dokumentarnih filmova, koju će vam YIHR BiH pravovremeno dostaviti.

Prijave za učešće možete slati do 02.08.2015. godine (nedelja) na email: docucorner2015@gmail.com.

Prijava obavezno mora sadržavati fotografiju u “.jpg” formatu.

Komisija za odabir učesnika/ca će prispjele prijave pregledati te odabrati učesnike/ce kojima će biti dostavljen dnevni red i sve logističko-tehničke informacije do 10.08.2015. godine.

Tokom vašeg boravka obezbjeđeni su smještaj, hrane, te sredstva za refundaciju putnih troškova.

Prijavni formular možete preuzeti na ovom linku.

(STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!