YIHR BiH: Poziv aktivistima na učešće na 21. Sarajevo Film Festivalu

Inicijativa mladih za ljudska prava u Bosni i Hercegovini (YIHR BH) poziva aktiviste i aktivistice da uzmu učešće na 21. Sarajevo Film Festivalu (SFF), koji će se održati od 14. do 22. augusta 2015. godine.


Foto: YIHR
Foto: YIHR

– Pozivamo vas da učestvujete na pripremi i realizaciji Docu Corner-a kao i ostalim aktivnostima koje YIHR BH u saradnji sa švicarskom ambasadom, već tradicionalno organizira u sklopu SFF-a sa ciljem upoznavanja i zbližavanja mladih aktivista/ca iz Bosne i Hecegovine i regije, navodi se u saopštenju iz YIHR BiH.

U sklopu dokumentarnog programa Sarajevo film festivala, koji će biti održan u periodu od 14. do 22. augusta 2015 godine, biti će organiziran Docucorner kao dio oficijelnog djela programa SFF-a. Docucorner je platforma u sklopu SFF-a koju YIHR BH organizira već petu godinu, gdje mladi ljudi iz Bosne i Hercegovine i regiona imaju priliku, gledati dokumentarne filmove i razgovarati sa režiserima prikazanih dokumentarnih filmova u podnevnim sesijama.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

U sklopu jutarnjih aktivnosti bit će organizirane posjete Histrijskom muzeju, Tunelu spasa i slično. Detaljna agenda svih planiranih aktivnosti će biti napravljena nakon što SFF objavi program i termine prikazivanja dokumentarnih filmova, koju će vam YIHR BiH pravovremeno dostaviti.

Prijave za učešće možete slati do 02.08.2015. godine (nedelja) na email: docucorner2015@gmail.com.

Prijava obavezno mora sadržavati fotografiju u “.jpg” formatu.

Komisija za odabir učesnika/ca će prispjele prijave pregledati te odabrati učesnike/ce kojima će biti dostavljen dnevni red i sve logističko-tehničke informacije do 10.08.2015. godine.

Tokom vašeg boravka obezbjeđeni su smještaj, hrane, te sredstva za refundaciju putnih troškova.

Prijavni formular možete preuzeti na ovom linku.

(STUDOMAT.ba)