Test od samo jedne minute koji govori sve o vama!

Točak života je najkraći lični test koji koriste mnogi psiholozi i 'life coach' treneri, a genijalan je alat za brzi vizualni prikaz kako vam ide u osam najvažnijih aspekata života.


Foto: ATMA
Foto: ATMA

Test traje oko 1 minutu, a vizualno će vam pokazati koliko glatko ide vaš točak života, odnosno koliko ste izbalansirani, koje su vam jake strane, a na čemu trebate više raditi u životu.

Život svakog čovjeka sastoji se od 8 najvažnijih segmenata: ljubav (u romantičnom smislu), karijera (poziv, kreativni i intelektualni napredak), lični razvoj (psihološki razvoj, emocije, duhovnost), zdravlje, odnosi (prijatelji, porodica), hobi, zabava i relaksacija, životni stil (stanovanje, blagostanje, kvalitet života i okoliš), novac…

Svi znamo koliko je važno održavati ravnotežu u svim pravcima života, inače dolazi do akumuliranja stresa, potiskivanja, negativnih emocija što s vremenom može dovesti do problema u odnosima, depresije i bolesti.

Kako raditi ovaj test?

Uzmite list papira i precrtajte (ili isprintajte) sliku koju vidite ispod:

točak života atma

Ocijenite svoje zadovoljstvo svakim ovim segmentom života za protekli period života (mjesec, 6 mjeseci, godina,…) na skali od 1 do 10.

Nakon toga spojite tačke (ocjene) linijom po točku života i pogledajte koji oblik ste dobili.

Jeli to veliki pravilni krug, kocka ili neki mali čudni oblik?

Dakle, dobit ćete vizualno svoj lični “točak života”, a zajedno s njim i razumijevanje na šta trebate posvetiti više pažnje. Očito, teži se dobiti što pravilniji i veći krug.

Ne očajavajte ako kod vas ni u jednoj skali nema ocjene 10 ili ako niste dobili veliki pravilni krug, već neku malu kocku ili bilo šta. To je tek početak vašeg boljeg života.

Psiholozi uvjeravaju da redovnim analiziranjem na ovom točku, odnosno osvještavanjem kvaliteta svih 8 aspekata vašeg života, možete napraviti brz napredak i da će vaš “točak života” postati okrugliji, veći i vrtit će baš kao podmazan. 🙂

Radite ovu vježbu svaki mjesec kako bi vizualno pratili svoj napredak.

Probajte!

(ATMA)