Vrhunske poslastice elektronske muzike čekaju vas večeras na festivalu Garden of Dreams: plešimo uz Kollektiv Turmstrasse, Rodriguez Jr., After Affair i Kristijana Molnara

Hum iznad Sarajeva sinoć je bio epicentar još jedne u nizu fantastičnih zabava festivala Garden of Dreams! Sjajni nastupi domaćih i svjetskih prvaka elektronske scene na dva stagea (Eronet i Heineken Music stage) koja je potrajala do jutra, više od 2000 gostiju iz 20 zemalja svijeta spojeni nesvakidašnjom pozitivnom energijom, vrhunski svjetlosni efekti koji su dali poseban pečat atmosferi i lokaciji s najboljim pogledom na grad noću, bilans su druge noći ovog festivala.


GoDFest Lingographer Dan2 22

DJ Matador, koji je nastupio na Eronet stageu, opravdao je svoju reputaciju vrhunskog DJ-a, a ugođaj publici nije pokvarila ni činjenica da je u zadnji tren, zbog nepredviđenih okolnosti, došlo do zamjene izvođača na ovom stageu. Umjesto Henryja Salza, koji je subotnji nastup otkazao zbog pozitivnog testa na COVID-19, brzom reakcijom organizatora na stageu se pojavio Eagles & Butterflies koji je na opšte zadovoljstvo publike sinoć odsvirao sjajan set.

I to nije sve. Zapažene nastupe na Heineken stageu imali su Alain, 2odd i Coem, a za RAP stage u klubu Silver & Smoke tražila se karta više, potvrdivši još jednom popularnost domaće i regionalne RAP scene.

Zabava se nastavlja i danas. Od 15:00 do 01:00 sati na Eronet i Heineken Music Stageu na Humu vas, između ostalih, očekuju nastupi nekih od najvećih imena svjetske elektronske scene: Kollektiv Turmstrasse, Rodriguez Jr., After Affair i Kristijana Molnara.

Kollektiv Turmstrasse (Christian Hilscher i Nico Plagemann), jedan od onih rijetkih bendova čija muzika zadovoljava i tijelo i dušu. Njihov debitantski album „Rebellion der Traumer“ iz 2010. donio je za tadašnje vrijeme potpuno novi zvuk, pun hladne elektronske melodije, downtempo ritma i elegantnih vokala, demonstrirajući uspjeh i izvan sfera plesnog podijuma. Kollektiv Turmstrasse veoma je tražen širom svijeta zahvaljujući svom nastupu uživo i spadaju među stalne saradnike Solomunovog Diynamica.

Posljednju noć festivala publiku će svojim nastupom počastiti i  Rodriguez Jr. Ovaj nagrađivani muzički producent i live izvođač poznat je i kao Olivier Mateu. S 20 godina iskustva u u svim žanrovima elektronske muzike, Rodriguez Jr. je svojevrsni vizionar melodičnog techna i housea. Svoj avanturistički duh transformiše u kreativnost, kroz live nastupe tokom kojih koristi vintage sintisajzer, klavijaturu i drugu analognu opremu.

Ko imalo prati scenu elektronske muzike u regionu, dobro zna kakva je poslastica nastup After Affair,  koji vas očekuje večeras u Bašti snova. Najpoznatiji i najpriznatiji bh. duo čine Ivan Zrno i Bojan Jović. Iza njih su stotine uspješnih partija zahvaljujući kojima je After Affair vrlo brzo izašao iz okvira lokalnih DJ-eva i postao zvanično najbolji regionalni DJ duo. Potvrda za to je nagrada za elektronsku muziku Ambasador, koju je DJ dvojac After Affair osvojio u konkurenciji s poznatim regionalnim imenima kao što su Kristijan Molnar, Tijana T, Umek i Forest People.

I posljednji, ali ne manje važan, jeste nastup Bograđanina Kristijana Molnara, jednog  od najtraženijih srbijanskih DJ-eva i miljenika klupske publike. Poznat je kao neko ko može svaku zabavu pretvoriti u provod za pamćenje. Nastupao je na velikim festivalima, ali i po klubovima, puštao muziku za hiljade ljudi, kao i za probrano društvo, za iskusne klabere i za one koji su prvi put otkrili čari elektronske muzike.

Dali smo vam mnogo razloga da nam se pridružite večeras. Ukoliko još niste kupili kartu, učinite to putem Kupikartu.ba. Nemojte prespavati najbolju zabavu u gradu! Wake up and Dream!