Na Wings for Life World Run utrci trčimo za one koji ne mogu! Iznos od 100% svih startnina i donacija odlazi na istraživanja kako bismo pronašli lijek za povrede kičmene moždine.

Wings for Life World Run utrka, po jedanaesti put okuplja planetu pod motom „Trčimo za one koji ne mogu“, a u nedjelju 5. maja u 13 sati i Bosna i Hercegovina će ponovo biti dio ovog jedinstvenog humanitarnog događaja u kojem cijeli svijet trči za jedan cilj – pomoć u pronalasku lijeka za povrede kičmene moždine.

Wings for Life World Run je globalna humanitarna utrka koja se održava svake godine u maju pod motom “Trčimo za one koji ne mogu”. Jedinstvena je jer desetine hiljada ljudi širom svijeta učestvuje na isti dan, u istom trenutku, po kiši, suncu ili snijegu, bilo da trče na jednoj od službenih lokacija ili gdje god se nalazili uz Wings For Life App Run.

Iznos u visini 100% svih donacija odlazi na istraživanje ozljeda kičmene moždine

Na Wings for Life World Run utrci trčimo za one koji ne mogu! Iznos od 100% svih startnina i donacija odlazi na istraživanja kako bismo pronašli lijek za povrede kičmene moždine. Red Bull to čini mogućim, a pokriva i sve administrativne troškove.

redbul world run sarajevo DHBA4387

Foto: STUDOMAT / Damir Hajdarbašić

Svi su pobjednici

Još jedna cool stvar je da imaš priliku vidjeti koliko daleko možeš trčati, bez ikakvog pritiska. Nema ciljne linije. Umjesto toga, pokretna ciljna linija pod nazivom ‘presretačko vozilo’ lovi tebe! Kad te ulovi, trčanje je gotovo i možeš početi slaviti!

Kako se prijaviti?

Ako želiš učestvovati, možeš se prijaviti ovdje.  Naredna utrka Wings For Life je u nedjelju, 5. maja 2024. godine u 13 sati po našem vremenu.

redbul world run sarajevo DHBA4467

Foto: STUDOMAT / Damir Hajdarbašić

Kako osvojiti vaučer za Wings for Life World Run utrku?

STUDOMAT studenticama i studentima poklanja ukupno pet (5) vaučera! Kako biste osvojiti jedan vaučera potrebno je da nam pošaljete svoje podatke u inbox Facebook stranice. Pet najbržih osvaja po jedan vaučer!

Jedini uslov je da ste student ili studentica jednog od univerziteta u BiH i da želite učestvovati u utrci!

3,4 sad! Očekujemo vaše poruke!

Imena dobitnika i dobitnica ćemo objaviti na našoj Facebook stranici.