Ustati ili odustati: Kada studirate mašinstvo, motivacija je nešto neophodno!

Ajša Hadžić iz Sarajeva nam šalje kratku priču o tome kako se motiviše za vrijeme ispitnih rokova. Ajša je studentica pete godine Mašinskog fakulteta u Sarajevu, a ovo je njena priča.


Ajša Hadžić 2

Ustati ili odustati

Vrijeme ispitnih rokova je najstresniji period u životu svakog studenta. Strahovi, strepnje i nedoumice oko nadolazećih ispita, predstavljaju kočnicu i dovode do pada motivacije. Zato je potrebno naći motivaciju na razne načine. U mom slučaju, čitanje knjiga o osobama koje su uspjele u životu, je nešto što me motiviše da i ja uspijem.

Ajša Hadžić

Kada studirate mašinstvo, motivacija je nešto neophodno, jer spremiti cijeli ispit iz predmeta koji je trajao cijeli semestar,za par dana, je nešto čemu stremi svaki student. Potrebno je imati dovoljne zalihe kafe i energetskih pića, jer studenti mašinstva su sačinjeni od 80% kofeina.

I da, postoji li život nakon fakulteta?


Ajši želimo puno sreće u borbi sa ispitima, a sve vas pozivamo da se i vi uključite i šaljete nam svoje radove. U kratkoj priči, fotografiji, videu ili crtežu nam pokažite kako “preživljavate” ispitni rok i kako se borite sa ispitima. Fotografišite svoje radne stolove, kutke za učenje, opišite raju sa kojom zajedno pobjeđujete ispite, budite kreativni i zabavite se i za vrijeme ispitnog roka. Najkreativniji će dobiti nagradu koja će im pomoći da izdrže predavanja, vježbe i kolokvije – do narednog ispitnog roka!

Sve radove nam možete slati u poruci na Facebooku ili Instagramu ili na e-mail info@studomat.ba. Napišite nam vaše ime, odakle dolazite i sve ostale informacije za koje smatrate da su bitne za vaš kreativni rad.

Više infomacija možete pronaći ovdje.

(STUDOMAT.ba)