Uspješno završen Sajam francuskih univerziteta u Sarajevu

Skoro 300 studenata upoznalo se sa mogućnostima studiranja u Francuskoj na devet francuskih univerziteta čiji su predstavnici učestvovali u ovom događaju na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu u organizaciji Ambasade Francuske i Francuskog instituta.


Uspješno završen Sajam francuskih univerziteta u Sarajevu

Predstavnici devet francuskih univerziteta, u obilasku po Jugoistočnoj Evropi, boravili su 7. novembra u Sarajevu kako bi se sreli sa bh. studentima.

Advertisements

Skoro 300 studenata (od kojih je 50 došlo iz Mostara) imali su priliku upoznati se sa brojnim studijskim programima koje Francuska nudi na ovih devet školskih ustanova.

Studenti su se također mogli informisati kod Espace Campus Francea o neophodnim procedurama za studiranje u Francuskoj (od trogodišnjeg studija do doktorata) i za dobijanje stipendije francuske vlade.

Agencija Erasmus + i Univerzitetska agencija frankofonije također su učestvovali i predstavili svoje programe kao i vidove podrške mobilnosti.

I najzad, Francuski institut u Bosni i Hercegovini informisao je studente o časovima francuskog jezika u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci, kao i o diplomama francuskog jezika DELF.

(ambafrance-ba.org)