Uručene stipendije za 38 studenata iz Banjaluke i Sarajeva

Ukupno 38 jednokratnih stipendija od po 1.000 KM uručeno je danas studentima sa Univerziteta u Banjaluci i Sarajevu.


Urucene stipendije za 38 studenata iz Banjaluke i Sarajeva

Ovogodišnja svečana ceremonija, ujedno druga, u organizaciji IT kompanije Klika održana je u Domu Oružanih snaga BiH, a dodjeli su, pored stipendista, prisustvovali između ostalih i profesori i predstavnici fakulteta oba univerziteta.

Advertisements

Domaćini su istakli da ovom aktivnošću žele djelovati van standardnog okvira programa stipendiranja u bh. IT industriji. Klika Foundation program stipendiranja osmišljen je da podrži po jednog studenta sa svakog od fakulteta dva javna univerziteta. Stipendije su ove godine dobila 23 studenta sa fakulteta Univerziteta u Sarajevu i 15 sa Univerziteta u Banjaluci.

– Prepoznali smo da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija, a mi kao društveno odgovorna kompanija usmjereni smo ka približavanju, njegovanju i jačanju odnosa sa zajednicama u kojima djelujemo. Ličnim primjerom i angažmanom želimo naše društvo učiniti boljim i naprednijim, a jedan od načina da to postignemo ogleda se i kroz podršku studentima završnih godina koji uskoro izlaze na tržište rada jer sigurno da se među njima kriju budući stručnjaci i lideri, istaknuo je direktor Edin Deljkić.

Ovogodišnja stipendistkinja je i Senida Subašić sa Fakulteta za upravu Sarajevo.

Advertisements

– Počašćena sam jer sam dobitnica Klika stipendije, a iz ovog proizlazi to da se trud i zalaganje isplate. S obzirom na to da volim čitati, potrudiću se da stipendiju iskoristim za nabavku novih knjiga kao i usavršavanju sebe na daljnjem akademskom putu, kazala je Senida Subašić.

Jovan Prolić sa Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Banjaluka kaže da dodjeljivanje stipendija pomaže mladim i uspješnim da nastave sa prezentovanjem pozitivne slike o kvaliteti bh. obrazovanja i na međunarodnoj sceni.

– S obzirom na to da sam pri kraju postdiplomskog studija, navedena sredstva će značajno uticati na postizanje jednog od mojih od zacrtanih ciljeva, a to je napredak u obrazovanju, te doprinos u naučno-istraživačkom polju, rekao je Jovan Prolić.