Urnebesna napomena profesora postala viralna: Učenik tokom časa iz matematike pere tuš kabinu

Dobar dio studentske i srednjoškolske populacije može se prisjetiti barem jedne prilike u kojoj su dobili jedinicu 'iz zalaganja', opomenu zbog ponašanja, ukor pred isključenje, izbacivanje s predavanja i slično.


Blonde young woman cleaning bathroom
Ilustracija: Envato

Iako danas fizičko izbacivanje s nastave više ne postoji (kako zbog zakonskih regulativa, kako zbog okolnosti nastave od kuće), to ipak ne znači da mladi ljudi i dalje ne rade određene aktivnosti koje ljute profesore ili ih dovode do ruba živčanog sloma te izazivaju raznovrsne reakcije – nekad smijeh, a nekad i bijes, piše mojfaks.dnevnik.hr.

Kućanski poslovi umjesto ‘matke’

Jedna od takvih je i objava učenika s Reddita koji je dobio opomenu jer se tokom pisanja ispita bavio kućanskim poslovima.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Kako kaže u svojoj objavi: “Ovo se samo meni može desiti.” Naime, u bilješkama mu je profesor/ica napisao/la: “Učenik tokom časa iz matematike pere tuš kabinu.”

1ae03 reddit1
Barem mu je tuš sada čist! / Foto: Screenshot via Reddit

Ko još voli matematiku?

Ovo je nekoliko najboljih komentara i reakcija redditovaca na post ovog mladića sa čistom tuš kabinom.

Jedan je korisnik bio začuđen. – Prvo sam se pitao ‘dobro kako je to uspio?’ Onda sam se sjetio pandemije i škole od kuće, komentarisao je jedan korisnik ove mreže.

Drugi mu je dao koristan savjet za svaki sljedeći put, ako se odluči ponovo upustiti u sličan podvig. – Nemoj nositi laptop u kupaonu onda, napisao je.

Jesi bar izračunao ugao pod kojim je optimalno brisati tuš kabinu?, našalili su se neki na račun činjenice da je u to vrijeme trebao učiti matematiku.

“Učenik se izgubio”

Također, jedan se korisnik prisjetio i svoje zanimljive priče. – Sjećam se da je meni zamjena iz engleskog u srednjoj napisala u bilješku ‘Učenik se izgubio’, a ja sam samo uredno zamolio da odem na WC, uzeo kafu u kantini i izašao van zapaliti cigaru i tako proveo ‘chill’ ostatak časa. Sljedeći čas sam imao razrednicu i kad je ona to pročitala (tad su još bili papirnati dnevnici za svaki razred) njezina prva reakcija je bila neki mix zgražavanja, smijeha i latentne egzistencijalne depresije…, napisao je u komentar.