Uredne bilješke i informacije na dohvat ruke

Uredno ispisane bilješke, radna površina, topla atmosfera, ugodno okruženje i položaj tijela, ključni su za uspješnu koncentraciju i učenje.


Markeri i stikeri ne odvlače pažnju, ali dokazano stavljaju fokus na izvlačenje teza koju su uglavnom ključne kada smo u planu svladati predviđeno gradivo. Često smo zbunjeni i pitamo se kako je moguće da je motivacija u trenu odlutala, da je koncentracija uveliko pala, na skorom početku. U tom slučaju, poželjno se okrenuti oko sebe, pogledati u kakvoj prostoriji radimo, u kom položaju i koji su to predmeti na dohvat ruke, u neposrednoj blizini, prilikom učenja. Učenje po vlastitim bilješkama se u većini slučajeva pokazalo kao veoma prihvatljivo i efektivno. Oduzet će malo više vremena sama priprema odgovarajućih bilješki, no to ne znači da će i vrijeme učenja ostati dugotrajno i naporno. A ni dosadno, ukoliko se potrudite svoju radnu površinu učiniti vama bliskoj i dragoj. Ugodnoj pri pogledu.

Advertisements

Bilješke u bojama, napisane ručno, uz male napomene na stikerima, potaknut će vaše misli na pozitivan i djelotvoran način učenja, ukoliko se već ne radi o onome što vas naročito zanima. Vaš mali kutak i vaše vrijeme za učenje treba da se nađu u međusobnoj harmoniji i unesu u vaše misli dašak mira i bar vidljive naznake želje za učenjem.

Advertisements

U prilogu video kako na primamljiv način organizirati svoje bilješke i prioniti učenju u svakom momentu. U tramvaju, taksiju, na pauzi ili samostalnoj kafi. Sretno!