UNSA: Prezentacija programa razmjene studenata i nastavnika “Mevlana”

Prezentacija programa razmjene studenata i nastavnika "Mevlana", koji finansira Vijeće za visoko obrazovanje Republike Turske, bit će održana u ponedjeljak 15. februara 2016. godine u 12,00 sati u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu.


mevlana

Tom prilikom će se zainteresirani kandidati moći informirati o navedenom programu, te čuti iskustva nastavnika sa Univerziteta u Sarajevu koji su učestvovali u ovom programu razmjene, navodi se u saopštenju iz Službe za odnose s javnošću UNSA.

Studenti i nastavnici Univerziteta u Sarajevu mogu koristiti ovaj program razmjene na univerzitetima Republike Turske sa kojima Univerzitet u Sarajevu ima potpisane protokole: Trakija univerzitet, Univerzitet “Ondokuz Mayis” u Samsunu, Kirikkale univerzitet, Univerzitet Bartin, Dicle univerzitetu, Karadeniz tehnički univerzitet, Uludag univerzitet, Dumlupinar univerzitet, Marmara univerzitet.

Konkurs za prijavu kandidata koji žele učestvovati u programu razmjene “Mevlana” otvoren je do 22. februara 2016. godine.

(STUDOMAT.ba)