FZZZ: Naredne sedmice objava javnih poziva za sufinansiranje zapošljavanja u FBiH

Upravni odbor Federalnog zavoda za zapošljavanje je na sjednici održanoj 9. februara usvojio program sufinansiranja zapošljavanja 2016, koji podrazumijeva mjere: Prilika za sve, Vaučer za posao i Periodično/sezonsko zapošljavanje, kao i Program pripreme za rad kroz obuku, stručno osposobljavanje i usavršavanje 2016 - Obukom do zaposlenja.


Javni pozivi za učešće u programima bit će objavljeni tokom naredne sedmice na internet stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Također, naredne sedmice bit će objavljen i javni poziv za učešće u mjerama zapošljavanja (zapošljavanje nezaposlenih osoba bez radnog iskustva i samozapošljavanje) koje su predviđene Uredbom o poticanju zapošljavanja Vlade Federacije BiH. S tim u vezi, Vlada FBiH je nedavno usvojila i Program utroška sredstava s Planom raspodjele planiranih finansijskih sredstava u iznosu 50 miliona KM.

Do objave javnih poziva svi zainteresirani se sa sadržajem programā i Uredbom o poticanju zapošljavanja mogu upoznati putem web stranice Federalnog zavoda za zapošljavanje, saopšteno je iz ove institucije.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.