FZZZ: Naredne sedmice objava javnih poziva za sufinansiranje zapošljavanja u FBiH

Upravni odbor Federalnog zavoda za zapošljavanje je na sjednici održanoj 9. februara usvojio program sufinansiranja zapošljavanja 2016, koji podrazumijeva mjere: Prilika za sve, Vaučer za posao i Periodično/sezonsko zapošljavanje, kao i Program pripreme za rad kroz obuku, stručno osposobljavanje i usavršavanje 2016 - Obukom do zaposlenja.


fzzz stranica

Javni pozivi za učešće u programima bit će objavljeni tokom naredne sedmice na internet stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Također, naredne sedmice bit će objavljen i javni poziv za učešće u mjerama zapošljavanja (zapošljavanje nezaposlenih osoba bez radnog iskustva i samozapošljavanje) koje su predviđene Uredbom o poticanju zapošljavanja Vlade Federacije BiH. S tim u vezi, Vlada FBiH je nedavno usvojila i Program utroška sredstava s Planom raspodjele planiranih finansijskih sredstava u iznosu 50 miliona KM.

Do objave javnih poziva svi zainteresirani se sa sadržajem programā i Uredbom o poticanju zapošljavanja mogu upoznati putem web stranice Federalnog zavoda za zapošljavanje, saopšteno je iz ove institucije.

(STUDOMAT.ba)