UNSA: Dan dobrodošlice za strane studente, nastavnike i saradnike

Povodom početka ljetnog semestra studijske 2016/2017. godine na Univerzitet u Sarajevu dolazi 50 stranih studenata, nastavnika i saradnika koji dolaze sa partnerskih univerziteta iz devet zemalja – Austrije, Češke, Danske, Grčke, Italije, Njemačke, Rumunije, Španije i Turske.


Riječ je o studentima, nastavnicima i saradnicima koji dolaze kroz razne programe mobilnosti koje finansira Evropska komisija, kao što su ERASMUS+, Mevlana, CEEPUS, ali i na osnovu sporazuma o bilateralnoj saradnji između našeg i partnerskih univerziteta u svijetu. Trajanje njihovog boravka u našoj zemlji je jedan semestar (6 mjeseci).

Advertisements

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu, po uzoru na praksu na partnerskim univerzitetima iz Evropske unije i šire, organizira orijentacijski program koji ima za cilj da upozna strane studente, nastavnike i saradnike sa našim univerzitetom, njegovom historijom, tradicijom i kulturom, kao i historijom, tradicijom, kulturom i običajima našeg grada i zemlje, odnosno da im pružimo sve potrebne akademske i praktične informacije.

Ove godine, orijentacijski program će započeti Danom dobrodošlice koji će biti održan u ponedjeljak 13. februara 2017. godine, u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu, sa početkom u 10:00 sati (Obala Kulina bana 7/II), te biti nastavljen u narednim danima kako bi se studenti na vrijeme upoznali sa potrebnim akademskim i administrativnim informacijama o Univerzitetu u Sarajevu.

Advertisements

Riječi dobrodošlice stranim studentima, nastavnicima i saradnicima uputit će prof. dr. Aleksandra Nikolić, prorektorica za međunarodnu saradnju i stručni saradnici Službe za međunarodnu saradnju, saopšteno je iz Služba za odnose s javnošću UNSA.

(STUDOMAT.ba)