Univerzitet u Banjaluci raspisao poziv za izradu projekta uređenja studentskog kulturnog centra

Univerzitet u Banjaluci je raspisao javni poziv za izradu projekta unutrašnjeg uređenja i opremanja Studentskog kulturnog centra UNIBL na lokaciji Univerzitetski grad u Banjaluci.


blue print

Procijenjena vrijednost tendera je 33.500 KM, a nije predviđeno sprovođenje postupka e-aukcije.

Objekat studentskog kulturnog centra izveden je kao zasebni aneks gabarita 16×29.45 m, a smješten neposredno uz Četvrti studentski paviljon, sa njegove istočne strane, a preko puta sporske dvorane. Samo pozorište u odnosu na studentski dom, jeste nezavisan objekat, Po+Pr, kubične je forme, sa zasebnim ulazima, i bez funkcionalne veze sa četvrtim studentskim paviljonom (osim u smislu infrastrukture zajedničkih istalacija).

Studentski kulturni centra UNIBL je jedna ideja koja treba da se gradi istrajno i strpljivo – to je ideja o mogućnosti savremenog izvođenja pozorišne umjetnosti, ali i umjetnosti u širem smislu i u drugim formatima. To je mjesto koje treba da udomi pozorišne i lutkarske predstave, koncerte, projekcije filmova, studentski TV studio, izložbe i druge forme umjetničkog izražavanja. Osnovna ideja Studentskog kulturnog centra UNIBL jeste da bude epicentar kulturnih dešavanja na Univerzitetu u Banjoj Luci – navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Istovremeno, u prostoru Studentskog kulturnog centra UNIBL treba da se odvija dio praktične nastave Akademije umjetnosti, ispitne i diplomske predstave studenata smjerova Glume, Pozorišne režije i Dramaturgije – koje bi se izvodile na sceni pred publikom.
Studenti Muzičkog odsjeka Akademije umjetnosti bi na sceni izvodili operete, opere i koncerte klasične muzike. Dio praktične nastave studenata sa Katedre za Film i TV, kao i studenata odsijeka za Novinarstvo sa FPN odvijale bi se u okviru prostora TV studija koji je takođe u sastavu SKC UNIBL. Takođe, završne izložbe studenata Studijskog programa Likovne umjetnosti i studenata Studijskog programa Arhitektura AGGF-a bi bile organizovane u izložbenom holu.

U tehničkom smislu Studentski kulturni centar UNIBL treba da bude opremljen najsavremenijom scenskom tehnikom i tehnologijom koja zadovoljava svjetske standarde i potrebe aktuelne umjetničke produkcije.

Na taj način Univerzitet u Banjaluci bi dobio savremen multifunkcionalan prostor, gdje bi se mogli organizovati međunarodni festivali, umjetničke smotre, seminari i edukacije. Dakle, u prostorno-programskom i tehničko-tehnološkom smislu Studentskog kulturnog centra UNIBL treba da postane savremeno mjesto kulturnih dešavanja, kako studenata Univerziteta u Banjaluci, tako i građana Banjaluke.

Ponude se dostavljaju u originalu i jednoj kopiji najkasnije do 22. aprila u 12 časova.

Više informacija možete pogledati OVDJE.