UNBI: Odobren prenos dva predmeta i oktobarski rok

Na sjednici Senata Univerziteta u Bihaću održanoj 19. septembra donešeno je nekoliko odluka vezano za početak nove akademske godine.


univerzitet u bihacu cover

Na sjednici Senata Univerziteta u Bihaću održanoj 19. septembra donešeno je nekoliko odluka vezano za početak nove akademske godine.

Zahtjev Unije studenata za odobrenje prenosa dva predmeta u narednu akademsku godinu je odobren. Senat Univerziteta u Bihaću ovaj zahtjev smatra prihvatljivim zbog nedolaska brojnih gostujućih profesora, zbog čega neki ispiti nisu održani, prenosi portal krajina.ba.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Jedna od tačaka sjednice je bila i odobrenje održavanja oktobarskog (“socijalnog”) roka, na koju su članovi Senata odlučili da se izjasne putem elektronske sjednice, te su objavili da su isti odobreni za studente upisane na I ciklus studija na fakultetima/VŠ Univerziteta u Bihaću.

Budući da nova akademska godina na Univerzitetu u Bihaću počinje 7. oktobra, a kako su oba upisna roka završena, ispunjeni su svi uvjeti za redovno odvijanje nastave.

Pored brojih tačaka koje je Senat razmatrao uključen je studij po starom odnosno predbolonjskom sistemu školovanja. Obzirom da postoji velik broj dodiplomaca, neki studiraju čak 12 godina, Senat je odlučio da će im pružiti priliku da diplomiraju do nove akademske godine – 2014. godine, doktoranti do 2015. godine, zatim magistranti kojima će se prolongirati rok odbrane.

[box type=”shadow”]Pratite aktuelnosti s vašeg Univerziteta u Facebook grupi: STUDOMAT: Univerzitet u Bihaću[/box]

(krajina.ba)