ETF Sarajevo nije naklonjen studentima master studija koji rade?

Koliko ima smisla ne omogućiti studentima da rade i istovremeno pohađaju master studij?


ETF Sarajevo

Na Redditu smo pronašli zanimljivu raspravu koja se tiče upisivanja drugog ciklusa studija na Elektrotehničkom fakultetu na Univerzitetu u Sarajevu.

Naime, iskustva studenata pokazuju da navedeni fakultet nema razumijevanja za studente koji su zaposleni kada je u pitanju pohađanje master studija.

 – Evo da provjerim ovu informaciju, jer srećem sve više osoba sa ovog fakulteta koje ne mogu stići na nastavne aktivnosti master studija jer se laboratorijske vježbe ili lak tutorijali premještaju u termine npr. 10h-14h. Zar ne bi trebalo da svaki fakultet na master studiju ima bar jedan termin izvan radnih sati jer (bi se trebalo podrazumijevati) se podrazumijeva da pojedini studenti već rade dok studiraju master studij. Da li je ovo slučaj na ostalim fakultetima i u ostalim gradovima/državama ili je ovo samo represija nad studentima fakulteta iz naslova? Čemu diskriminacija ovog oblika, studiraš da bi našao posao i onda kad nađeš posao pokusavaju da ti naprave noćnu moru od studiranja. Podrška mladim kolegama koji su u takvoj situaciji.

Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu navodno postoji samo redovan studij, tako da studenti ne bi trebali raditi, poručio je jedan od komentatora.

 – Sramota je da se obeshrabruje rad uz fakultet, čak je i na neki način ilegalno, kad već sami ne pružaju nikakvo praktično iskustvo, poručio je drugi.

Jedan od komentatora poručio je da izostanak sa predavanja nije problem ukoliko se redovno pohađaju vježbe koje su od 17h.

 – Studirao sam ETF i radio tokom Master studija. Nisam mogao ići na predavanja, ali su vježbe sve bile iza 17h.

Cijelu raspravu pročitajte u nastavku:

ETF Sarajevo nije naklonjen studentima master studija koji rade?
byu/Long_Turn_7552 inITPoslodavci