Udruženje mladih ekonomista organizuje konferenciju Zaposli se – Pokreni svoj biznis

Udruženje mladih ekonomista (UMEK) je dobrovoljna organizacija, zasnovana na slobodnom povezivanju i udruživanju mladih ekonomista te promociji pozitivnih poslovnih ideja. Jedan od ciljeva orgnizacje je uspostaviti komunikaciju između mladih ljudi i tržišta rada, te podstaći mlade ljude da pokrenu sopstveni posao. 


Iz tih razloga, jedan od najvećih projekata  udruženja jeste Konferencija “ZAPOSLI SE – POKRENI SVOJ BIZNIS!” koju organizuju zajedno sa Savezom studenata Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci.

Advertisements

Opšti cilj konferencije je da se svim mladim ljudima, zainteresovanim za pokretanje vlastitog biznisa, ali i onima koji o tome još uvijek ne razmišljaju, obezbijedi podsticaj i dodatni motiv da budu preduzetni i pokrenu svoj posao.

Sama konferencija će se sastojati iz dva dijela:

1) Prvi dio konferencije odnosi se na predavanja uspješnih preduzetnika koji će kroz lične primjere učesnicima objasniti svoj put do uspjeha i izazove kroz koje su prolazili. Predavači će obezbijediti adekvatna predavanja uz primjenu multimedijalne tehnologije, kako bi učesnicima što bolje približili svoj put do uspjeha.

2) Drugi dio konferencije odnosi se na aktivnosti učesnika. Pošaljite svoj BIZNIS PLAN na mail adresu biznis@umek-rs.com i osvojite jednu od novčanih nagrada! Autori tri najbolje poslovne ideje imaće priliku da svoj biznis plan izlože pred svim učesnicima konferencije, a sve tri ideje biće novčano nagrađene! Rok za prijave je 22. oktobar.

Advertisements

Prvo mjesto: 600 KM
Drugo mjesto: 300 KM
Treće mjesto: 100KM

Pored novčanih nagrada, tokom konferencije će biti dodijeljene još neke vrijedne nagrade koje će biti objavljene u narednom periodu. Uz to, u saradnji sa partnerima konferencije, omogućit če se i praksa za nekoliko učesnika.

Više informacija možete pronaći i putem Facebook eventa.

(STUDOMAT.ba)