Stvari na koje studenti trebaju prestati bacati novac

Studenti iako stalno kukaju zbog manjka novca prema istome se vrlo često ponašaju vrlo neodgovorno. Ovom prilikom donosimo vam pet stavki putem kojih možete zatvoriti rupe u vašim studentskim novčanicima bez velikog odricanja. Pokušajte i uskoro nećete ni primjetiti razliku.


Katastrofalna satnica na poslovima koje obavljaju i sve viši troškovi života uzrokovani krizom kao da studentima ne otežava život dovoljno već i oni sami često bacaju novac na svakave gluposti. Mnogo novca odlaze u vjetar na stvari koje im zapravo nisu potrebne ili ih pak mogu nabaviti puno jeftinije samo kad bi malo bolje razmislili, prenosi srednja.hr.

Advertisements

Fast food

Osim što je nezdravo jesti u fast foodovima je i izrazito skupo. Iako se čini zgodno da u sitnim noćnim satima maznete kebab ili nešto u McDonaldsu i tako tri puta sedmično, jasno vam je kako će takav podvig gadno oštetiti vaš proračun.

Flaširana voda

Kupovina vode u boci je najveće traćenje novca jednog studenta. Uz to što plastične boce ostaju u okolišu nerazgrađene hiljadama godina, rupa u vašem novčaniku ovim besmislenim troškom postaje sve dublja. Ugledni brendovi i dobra reklama proizvođača flaširane vode nije razlog da je počnete kupovati pogotovo što je voda iz pipe u Bosni vrlo dobre kvalitete.

Opijanje u barovima

Advertisements

Sastavni dio ‘radne’ sedmice velikog broja studenata, da se ne lažemo, je i pokoja pijanka po gradskim barovima.  Bez obzira kakve donacije dobivate od roditelja i koliko zaradite preko Studentskog servisa postoji način da uštedite novac u ovoj prilici. Ako se već želite zabaviti uz čašicu više, najjeftinije je da s pijuckanjem počnete kod kuće, a zalihe nabavite iz trgovine.

Teretana

Vjerojatno vrlo cool i urbano zvuči kada netko kaže da ide u teretanu, ali ovaj trošak vam je nepotreban ukoliko baš ne planirate postati body builder ili se pak profesionalno bavite sportom. Čitav niz vježbi možete izvoditi kod kuće bez ikakvih pomagala, a uz elastičnu gumu koju možete za malo novca kupiti u trgovini sportske opreme nema ni jedna skupina mišića koja će ostati zapostavljena.

Stvari u jeftinim trgovinama

Vjerojatno vam je poznata izreka ‘Samo bogataši kupuju jeftinu robu’. Da je to tako dokazuje vam činjenica kako se jeftina majica pokida ili izbijeli u vrlo kratkom vremenskom roku, a kad izdvojite veći iznos za neki odjevni predmet, kombinirate ga godinama. Posebno ne biste smjeli štedjeti pri kupovini obuće jer ćete vrlo brzo ostati bez pete ili će vam proviriti vrh prsta. Upravo zbog navedenog nije preporučljivo kupovati u jeftinim trgovinama jer na taj način potrošite veći iznos novca, nego da kupovinu obavljate u skupljim prodajnim mjestima.


(STUDOMAT.ba)