Studentski savjeti: Ove korisne i besplatne aplikacije će ti olakšati život

Mnoge aplikacije su razvijene da nam pomognu da bolje rasporedimo vrijeme, motivišemo se za trening ili vježbamo svoj mozak.


Business woman with a smart phone
Ilustracija: Envato

Todoist

Ako voliš organizovanost i uvijek praviš “to do” liste u glavi, na papiru, ili u nekim napomenama u telefonu, vrijeme je da počneš koristiti aplikaciju za to. Todoist ti pruža mogućnost da napraviš listu, ali i da poredaš obaveze prema prioritetima. Ovo je funkcionalna aplikacija jednostavnog dizajna. Osnovna verzija sa ograničenim mogućnostima je besplatna.

Evernote

Evernote je aplikacija za zabilješke. Zabilješka u ovom sličaju može biti sve: tekst, fotografija, audio ili kombinacija. Možeš organizovati baš sve. Skladištenje u oblak omogućava svrstavanje manjih zadataka u veći projekat, prenosi ultra.ba.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Lumosity Brain Training

Održavanje funkcije našeg mozga je neophodno svaki dan. Ako ti često nedostaje koncentracije, slabije pamtiš i produktivnost ti nije na zavidnom nivou, Lumosity ima rješenje. Za samo 10 – ak minuta možeš pokrenuti svoj mozak. Prvo radiš test od desetak minuta da bi aplikacija imala bazu, a zatim sebi postavljaš izazove u vidu igara za poboljšanje memorije, rješavanja matematičkih problema, brzine… Aplikaciju koristi više od 100 miliona ljudi širom svijeta.

7 minute workout

Teško ti je da kreneš sa vježbanjem? Imaš problem sa motivacijom i disciplinom? Ova aplikacija ti može pomoći. Nije ti potrebna nikakva oprema za započinjanje vježbanja i možeš da se takmičiš sa prijateljima. Kao što samo ime kaže, potrebno ti je samo 7 minuta za vježbanje. Aplikacija ti daje primjere vježbi i prati tvoj napredak.

Mint

Mnogi od nas nisu vješti u upravljanju novcem i često se pitaju gdje im odlazi toliki novac. Postoji način da to pratiš. Mint ti omogućava da pratiš svoju svakodnevnu potrošnju i opominje te kad je vrijeme za plaćanje računa. Ova aplikacija ima preko 25 miliona zadovoljnih korisnika.