Studentski recepti: Uz ova tri sastojka pecivo će biti kao iz pekare

Tri sastojka će vam pomoći da vam pecivo bude kao iz pekare.
Iskusni pekari otkrili su pomoću kojih sastojaka će vam tijesto, a kasnije i peciva biti ukusna i meka kao iz pekare.
1. Škrob
Iskusni pekari znaju da je ovaj proizvod u stanju da transformiše tijesto, značajno poboljšavajući njegovu strukturu. Činjenica je da obični škrob pomaže da tijesto postane prozračnije i lakše. Pored toga, peciva u koja je dodat ovaj sastojak duže ostaju mekana. Škrob se može dodati direktno u brašno. Za standardnu porciju tijesta bit će dovoljno 30 grama.
2. Griz
Ovaj sastojak će zaista transformisati svako pecivo i zbog njega će ono biti kvalitetnije i ukusnije. Takođe, griz je u stanju da oslobodi tijesto od viška vlage, koja može pokvariti gotovo pecivo. Potrebna vam je samo 1 kašika. Inače, kolači ili peciva u koja se dodaje griz duže ostaju sveža, piše klix.ba.
3. Mlijeko
Ako pripremate s kvasnim tijestom, onda mlijeko treba da pomiješate sa kvascem. Ono ne smije biti vrelo ili hladno, nego toplo. Tijesto će biti ukusnije ako kvasac pomiješate sa mlijekom, umjesto vodom, a dobit ćete i ljepšu boju te fantastičnu koricu.
STUDOMAT.BA