Studentski recepti: Tri sastojka za doručak prepun proteina

Večer prije izmuti tri sastojka u jednu staklenu posudu, stavi je u frižider i jelo će biti spremno za konzumaciju sljedećeg jutra.


Chia pudding parfait with banana
Ilustracija: Envato

Chia sjemenke su izvrstan izvor bjelančevina i omega-3 masnih kiselina, kao i kalijuma i kalcijuma. Odličan su izbor za doručak. Chia puding je odličan doručak, koji obiluje bjelančevinama i drugim hranjivim tvarima, a vrlo se lako priprema.

Večer prije izmuti tri sastojka u jednu staklenu posudu, stavi je u frižider i jelo će biti spremno za konzumaciju sljedećeg jutra, prenosi ultra.ba.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Sastojci za chia puding:

  • 400 ml mlijeka (preporuka je bademovo ili zobeno mlijeko),
  • 40 grama chia sjemenki,
  • 1 banana.

Priprema je veoma jednostavna:

Pomiješaj chia sjemenke sa mlijekom, pa ih prelij u staklenu posudu sa poklopcem. U smjesu možeš odmah zgnječiti i jednu zrelu bananu te tako sve zajedno staviti preko noći u frižider. Što je banana zrelija, to će puding biti slađi.

Bananu možeš dodati i narednog jutra, nakon što je puding već pripremljen. Po želji na puding dodaj i malo meda, orašastih plodova i drugog voća.

Recept nije uspio?

Ako se chia sjemenke nisu želirale preko noći, odnosno zgusnule mlijeko, moguće je da imaš na raspolaganju stare sjemenke.