Studentski recepti: Tri sastojka za doručak prepun proteina

Večer prije izmuti tri sastojka u jednu staklenu posudu, stavi je u frižider i jelo će biti spremno za konzumaciju sljedećeg jutra.


Chia pudding parfait with banana
Ilustracija: Envato

Chia sjemenke su izvrstan izvor bjelančevina i omega-3 masnih kiselina, kao i kalijuma i kalcijuma. Odličan su izbor za doručak. Chia puding je odličan doručak, koji obiluje bjelančevinama i drugim hranjivim tvarima, a vrlo se lako priprema.

Advertisements

Večer prije izmuti tri sastojka u jednu staklenu posudu, stavi je u frižider i jelo će biti spremno za konzumaciju sljedećeg jutra, prenosi ultra.ba.

Advertisements

Sastojci za chia puding:

  • 400 ml mlijeka (preporuka je bademovo ili zobeno mlijeko),
  • 40 grama chia sjemenki,
  • 1 banana.

Priprema je veoma jednostavna:

Pomiješaj chia sjemenke sa mlijekom, pa ih prelij u staklenu posudu sa poklopcem. U smjesu možeš odmah zgnječiti i jednu zrelu bananu te tako sve zajedno staviti preko noći u frižider. Što je banana zrelija, to će puding biti slađi.

Bananu možeš dodati i narednog jutra, nakon što je puding već pripremljen. Po želji na puding dodaj i malo meda, orašastih plodova i drugog voća.

Recept nije uspio?

Ako se chia sjemenke nisu želirale preko noći, odnosno zgusnule mlijeko, moguće je da imaš na raspolaganju stare sjemenke.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!