Vrlo ukusan ručak koji je spreman za samo 20 minuta.

Studenti nisu osobe koje se mogu pohvaliti viškom vremena. Zbog toga vam danas donosimo recept za koji su vam potrebna samo tri sastojka (i začini po želji) što je idealno za zauzete studente jer neće oduzeti mnogo vremena, a ne zahtijeva neki izraziti napor za pripremu.

Sastojci:

  • 6 šnicli pilećeg filea
  • 200 g suhog mesa
  • 1 krem supa od pečuraka
  • 2 kašike biljne masti
  • začini po ukusu

Priprema

Isijecite tanko pileći file na šnicle, izlupajte čekićem, posolite i dodajte suhi začin po vašem ukusu. Na svaku šniclu stavite po nekoliko komadića suhog mesa. Šniclu sa suhim mesom uvijte u rolnu i pričvrstite čačkalicama. Svako urolano meso uvaljajte u krem supu od pečuraka (prah iz kesice). Rolnice pržite na vreloj biljnoj masti 15 minuta okrečući sa obje strane dok blago ne porumeni. Služite uz prilog po želji.

Naravno, sve ove sastojke možete prilagoditi po vašoj želji i potrebi. Također, umjesto suhog mesa možete koristiti sudžuku – jeftinije je, a to je upravo ono što je studentima potrebno.

Još jedan primjer recepta za rolovanu piletinu pogledajte u video prilogu: