U ovome studentskom receptu vam predlažemo pržene filete oslića sa ukusnim prilozima.

Količinu namirnica odredite po vlastitoj potrebi. Ja sam ispekla 300 grama fileta oslića, pola kesice carskog povrća i jedan krompir te pola kutijice šampinjona (10 komada).

Oslić začiniti te ispeći na vrućoj tavi. Krompir prvo oguliti pa skuhati u slanoj vodi, isprati te mu ponovno dodati carsko povrće samo malo da se skuha. Kada se malo skuhalo vodu izliti te dodati malo masnoće (ja sam stavila maslac) te lagano ispržiti. Kada izvadite povrće iz tave, na isto to dodajte šampinjone koji će pokupiti okuse i to je to. 🙂


Autorica recepta i fotografija: Ajla Hadžić

Imaš li i ti svoje male kulinarske tajne i recepte za podijeliti sa kolegicama i kolegama? Prati studentske recepte na Facebooku i Instagramu i šalji nam svoje ukusne i kreativne recepte!