Studentski recepti: Pileća prsa sa zimskim povrćem gotova za 20 minuta

Pogledajte ukusni recept za pileća prsa sa zimskim povrćem. Jednostavan je i brzo se sprema – savršeno za jednog studenta!

 Studentski recepti: Pileća prsa sa zimskim povrćem gotova za 20 minuta

Chicken breast with vegetables

Sastojci:

  • 250 g pilećeg filea,
  • 2 paprike,
  • 100 g ovčjeg dimljenog sira,
  • mladi luk,
  • 100 g šampinjona,
  • kašičica peršuna,
  • kašičica bosiljka,
  • so,
  • šareni biber,
  • tikvica,
  • 1/2 brokule,
  • žuta i crvena paprika,
  • 3-4 kašike maslinovog ulja,
  • šoljica riže.

Priprema:

  1. Dva pileća filea prerežite po širini kako biste dobili veće komade mesa. Rastanjite ih batom, posolite i pobiberite.
  2. Na malo zagrijanog suncokretova ulja pirjajte sitno sjeckani luk, listiće gljiva i sjeckanu papriku. Kad povrće omekša, maknite s vatre, dodajte naribani sir, sjeckani peršun, bosiljak i so, piše Hayat.ba.
  3. Rasporedite nadjev po fileima i zamotajte pa učvrstite pomoću čačkalica.
  4. Skuhajte rižu za prilog te na pari kriške tikvica, paprika i cvjetiće brokule. Ostavite na toplom. Na ulju popecite rolade pa popecite oko 15 minuta.
  5. Poslužite s kuhanim povrćem začinjenim s maslinovim uljem i rižom.

Možda te i ovo zanima?