Grčka salata klasik je uvijek zaslužuje priliku. Upotrijebite prijatno ohlađene sastojke i poslužite ih na još vrućoj pečenoj palenti.

Sastojci:

  • 100 g palente Zlato polje
  • 1,5 dl mlijeka
  • 100 g mladog luka
  • ½ zelene paprike
  • ½ krastavca
  • 10 g listova korijandra
  • Vegeta  Maestro origano
  • Salut sol
  • 50 g feta sira
  • 1 limun
  • maslinovo ulje

Priprema:

  1. Palentu skuhajte u posoljenoj mješavini mlijeka i vrhnja. Izlijte je u kalup te ohladite.
  2. Povrće i feta sir narežite na kocke, a začinsko bilje grubo nasjeckajte.
  3. Sve zajedno promiješajte, nacijedite sok od limuna te začinite Salut soli i Vegeta Maestro origano.
  4. Ohlađenu palentu narežite na kriške te je popecite u tavi.
  5. Posložite je na tanjur i na nju stavite salatu.

Imaš li i ti svoje male kulinarske tajne i recepte za podijeliti sa kolegicama i kolegama? Prati studentske recepte na Facebooku i Instagramu i šalji nam svoje ukusne i kreativne recepte!