Studentski recepti: Moraš probati zapečene špagete sa mozzarellom i paradajzom

Brzi i jednostavni ručak će oduševiti sve tvoje nove kolege s faksa!


Ilustracija: Envato
Ilustracija: Envato

Danas vam donosimo recept za fantastične zapečene špagete sa mozzarellom i paradajzom.

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 češnja bijelog luka, isjeckana
  • 800 gr paradajza isjeckanog na kockice
  • kašičica čilija u prahu (ako volite ljuto)
  • 400 gr špageta, izlomljenih na kraće dijelove
  • šaka svježeg bosiljka
  • 250 gr mozzarelle, isjeckano
  • 50 gr rendanog parmezana
  • So i biber po ukusu

Postupak:

Zagrijati rernu na 200 C. Zagrijati ulje u većoj tavi, dodati bijeli luk i pržiti jednu minutu. Dodati paradajz, čili i začine, ostaviti da prokuha i krčkati 10 minuta.

U međuvremenu, špagete skuhati i ocijediti. Pomiješati špagete sa sosom i bosiljkom, te rasporediti pola u vatrostalnu posudu. Posuti sa pola mozzarelle i pola parmezana. Ponoviti postupak u slojevima sa preostalom polovinom sastojaka, a zatim peći u rerni 15-20 minuta, dok ne dobije zlatnu boju, prenosi ultra.ba.

Posuti sa još malo bosiljka i servirati uz mnogo zelene salate!

Prijatno!


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!