Studentski recepti: Kremasta palenta sa šparogama
28.04.2020. / STUDOMAT / Komentari (0)
U današnjim studentskim receptima pripremamo kremastu palentu sa šparogama.
Sastojci:
- 100 g palente Zlato polje
- 20 šparoga
- 2 žlice maslinovog ulja
- Salut sol
- Papar Vegeta Maestro
- 20 g maslaca
- 40 g zdrobljene gorgonzole
- naribana korica 1 limuna
- 2 žlice soka od limuna
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 30 g grubo nasjeckanih oraha
- 1 žlica nasjeckanog peršina ili sušenog peršina Vegeta Maestro
Priprema:
- Šparogama obrežite drvenaste krajeve te ih 2 minute blanširajte u slanoj vreloj vodi, ocijedite i isperite hladnom vodom. Zatim ih osušite, uvaljajte u maslinovo ulje, posolite i popaprite. Zagrijte tavu i u njoj pirjajte šparoge 2 minute dok ne dobiju boju.
- U posudi zagrijte pola litre vode, uspite palentu i kuhajte je miješajući na niskoj temperaturi 3 minute. Dodajte zdrobljenu gorgonzolu i pola limunove korice pa miješajte dok se sir ne rastopi. Posolite i popaprite.
- Palentu podijelite na tanjure, svakoj porciji dodajte žlicu kiselog vrhnja i priložite 5 šparoga. Pospite orasima, peršinom i preostalom koricom limuna te pokapajte sokom od limuna. Poslužite odmah.
Imaš li i ti svoje male kulinarske tajne i recepte za podijeliti sa kolegicama i kolegama? Prati studentske recepte na Facebooku i Instagramu i šalji nam svoje ukusne i kreativne recepte!
POSLJEDNJE NA
STUDOMAT.BA
STUDOMAT.BA