U današnjim studentskim receptima pripremamo kremastu palentu sa šparogama.

Sastojci:

  • 100 g palente Zlato polje
  • 20 šparoga
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Salut sol
  • Papar Vegeta Maestro
  • 20 g maslaca
  • 40 g zdrobljene gorgonzole
  • naribana korica 1 limuna
  • 2 žlice soka od limuna
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 30 g grubo nasjeckanih oraha
  • 1 žlica nasjeckanog peršina ili sušenog peršina Vegeta  Maestro

Priprema:

  1. Šparogama obrežite drvenaste krajeve te ih 2 minute blanširajte u slanoj vreloj vodi, ocijedite i isperite hladnom vodom. Zatim ih osušite, uvaljajte u maslinovo ulje, posolite i popaprite. Zagrijte tavu i u njoj pirjajte šparoge 2 minute dok ne dobiju boju.
  2. U posudi zagrijte pola litre vode, uspite palentu i kuhajte je miješajući na niskoj temperaturi 3 minute. Dodajte zdrobljenu gorgonzolu i pola limunove korice pa miješajte dok se sir ne rastopi. Posolite i popaprite.
  3. Palentu podijelite na tanjure, svakoj porciji dodajte žlicu kiselog vrhnja i priložite 5 šparoga. Pospite orasima, peršinom i preostalom koricom limuna te pokapajte sokom od limuna. Poslužite odmah.

Imaš li i ti svoje male kulinarske tajne i recepte za podijeliti sa kolegicama i kolegama? Prati studentske recepte na Facebooku i Instagramu i šalji nam svoje ukusne i kreativne recepte!