Sastojci:
- 400 g Integralne tjestenine penne Zlato polje
- 300 g purećeg mesa
- 200 g špinata
- 2 češnja češnjaka
- 4 žlice maslinovog ulja
- 0,5 dl vrhnja za kuhanje
- 0,5 dl jogurta
- 2 žlice prženih pinjola (ili pistacija)
- Salut sol
- papar Vegeta Maestro
- muškatni oraščić Maestro
Priprema:
- Češnjak ogulite i fino nasjeckajte.
- Listove špinata očistite, temeljito operite te ih na kratko blanširajte u vreloj vodi
- Ocijeđeni špinat nasjeckajte.
- Na ulju popržite na trakice narezanu puretinu i dodajte češnjak da zamiriši.
- Zatim dodajte nasjeckani špinat i ulijte jogurt i vrhnje za kuhanje.
- Začinite prema ukusu i još malo prokuhajte.
- Na kraju dodajte kuhanu tjesteninu i pustite da vrije dok se umak ne poveže s tjesteninom.
- Poslužite u dubokom tanjuru i pospite poprženim pinjolima.
Imaš li i ti svoje male kulinarske tajne i recepte za podijeliti sa kolegicama i kolegama? Prati studentske recepte na Facebooku i Instagramu i šalji nam svoje ukusne i kreativne recepte!