Studentski recepti: Jednostavna čokoladna fantazija bez brašna i pečenja

Ovaj recept je vrlo jednostavno napraviti, a odličan je uz kafu na pauzi od učenja.


Ova fantastična slastica vrlo je jednostavna za napraviti. Pripremite samo nekoliko sastojaka i jedan prazan tetrapak od mlijeka ili soka pa porodicu i prijatelje počastite nečim jako finim…

Sastojci:

  • 500 ml mlijeka po želji
  • 100 grama šećera po želji
  • prstohvat soli
  • 30 grama (2 kašike) kakaa u prahu
  • 90 grama (1 pločica) tamne čokolade
  • 10 grama agar agara,
  • vege verzija želatine (2 kašičice, u bio prodavnicama)
  • 20 ml vode kokosovo
  • brašno za ukras
  • prazni tetrapak.

Priprema

U lonac ulijte 400 ml mlijeka, dodajte 100 grama šećera i prstohvat soli i stavite da se kuha na laganoj vatri. U drugoj posudi pomiješajte 100 ml mlijeka, 30 grama kakaa u prahu (2 kašike), dobro izmiješajte i dodajte u lonac.

Dodajte 90 grama tamne čokolade. Razmutite 10 grama agar agara s 20 ml vode, dodajte u lonac i promiješajte. U karton od mlijeka ulijte dobijenu tekućinu i stavite u frižider na 2-3 sata. Kada je dovoljno rashlađeno izvadite iz kartona, pospite kakaom i kokosovim brašnom i vaš slasni čokoladni desert je gotov, prenosi 24sata.hr.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!