Milovan ima 73 godine i pravi je Supermen: Diplomirao uprkos koroni, planira i master

Upisat će prvo master, a potom i doktorske studije.


Foto: RINA
Foto: RINA

Milovan Milutinović iz Užica ima 73 godine i ovih dana diplomirao je na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu i tako postao jedan od najstarijih diplomaca u Srbiji.

Ovaj novopečeni profesor fizičkog vaspitanja i sporta kaže da tu nije kraj i da će upisati prvo master, a potom i doktorske studije.

– Za četiri godine položio sam 36 ispita sa prosečnom ocjenom sedam. Nije bilo lako, bilo je predmeta koje sam polagao nekoliko puta i stolica se zagrijala. Sav taj trud kao što obično biva u životu se na kraju isplatio. Pojedini profesori su se šalili na račun mojih godina, ali ništa zlonamerno nije bilo. Čak sam jednom dobio i veću ocjenu zbog moje upornosti i volje, rekao je Milovan za RINU, prenosi Telegraf.rs.

Da za njega nema nikakvih prepreka dokazuje činjenica da je tokom završne godine studija imao i koronavirus, ali to se nije odrazilo na polaganje ispita.

– Mnogi iz moje okoline su bili skeptični i podsmijavali se mojoj odluci da pod stare dane upišem fakultet, ali sve sam ih demantovao, kaže ovaj sveži diplomac.