Studentski recepti: Čudesno dobar tart

U današnjim studentskim receptima donosimo vam recept za čudesno dobar tart.

 Studentski recepti: Čudesno dobar tart

Sastojci:

Za tijesto:

  • 100 g Graham brašna Podravka
  • 150 g Glatkog brašna Podravka
  • 50 g nasjeckanih poprženih lješnjaka
  • prstohvat soli
  • 140 g maslaca
  • 1 Dolcela Cimet šećer
  • 60 g smeđeg šećera
  • 3 žumanjka
  • 1 Lino Lada Gold (350 g)

Za kremu:

  • 1 Mousse vanilija Dolcela (85 g)
  • 250 ml hladnog mlijeka
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 150 g mascarpone sira
  • Za ukršavanje:
  • kakao u prahu

Priprema:

1. Brašna, lješnjake i sol pomiješate. Dodajte maslac narezan na listiće, pa zajedno izmiješajte električnom miješalicom u mrvičastu smjesu.

2. Zatim dodajte šećer, cimet šećer, žumanjke, oko 2 žlice hladne vode i izradite glatko tijesto koje potom zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku oko 1 sat.

3. Nakon hlađenja tijesto razvaljajte i stavite u kalup za tortu Ø 22 cm obložen papirom za pečenje.

4. Dno tijesta nabodite vilicom, prekrijte papirom za pečenje i preko njega stavite šaku suhog graha.

5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 15 minuta. Skinite papir s grahom i pecite još oko 12 minuta da dobije lijepu boju. Izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi u kalupu.

6. Po površini tijesta nanesite Lino Ladu Gold i ravnomjerno premažite.

7. Za kremu, mlijeko pomiješajte sa slatkim vrhnjem. Uspite sadržaj vrećice i lagano promiješajte električnom miješalicom. Nastavite miješati 3 minute maksimalnom brzinom, a na kraju umiješajte mascarpone.

8. Mousse kremu stavite na pripremljenu podlogu i poravnajte.

9. Tortu stavite u hladnjak barem 1 sat.

Posluživanje

Prije posluživanja skinite kalup, izvadite tortu i ukrasite.

Savjet

Za ukrasiti, kakao nanesite u tankim linijama. Možete se poslužiti slastičarskom vrećicom s uskim otvorom.

Imaš li i ti svoje male kulinarske tajne i recepte za podijeliti sa kolegicama i kolegama? Prati studentske recepte na Facebooku i Instagramu i šalji nam svoje ukusne i kreativne recepte! 

Možda te i ovo zanima?