Sastojci:
Za tijesto:
- 100 g Graham brašna Podravka
- 150 g Glatkog brašna Podravka
- 50 g nasjeckanih poprženih lješnjaka
- prstohvat soli
- 140 g maslaca
- 1 Dolcela Cimet šećer
- 60 g smeđeg šećera
- 3 žumanjka
- 1 Lino Lada Gold (350 g)
Za kremu:
- 1 Mousse vanilija Dolcela (85 g)
- 250 ml hladnog mlijeka
- 100 ml slatkog vrhnja
- 150 g mascarpone sira
- Za ukršavanje:
- kakao u prahu
Priprema:
1. Brašna, lješnjake i sol pomiješate. Dodajte maslac narezan na listiće, pa zajedno izmiješajte električnom miješalicom u mrvičastu smjesu.
2. Zatim dodajte šećer, cimet šećer, žumanjke, oko 2 žlice hladne vode i izradite glatko tijesto koje potom zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku oko 1 sat.
3. Nakon hlađenja tijesto razvaljajte i stavite u kalup za tortu Ø 22 cm obložen papirom za pečenje.
4. Dno tijesta nabodite vilicom, prekrijte papirom za pečenje i preko njega stavite šaku suhog graha.
5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 15 minuta. Skinite papir s grahom i pecite još oko 12 minuta da dobije lijepu boju. Izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi u kalupu.
6. Po površini tijesta nanesite Lino Ladu Gold i ravnomjerno premažite.
7. Za kremu, mlijeko pomiješajte sa slatkim vrhnjem. Uspite sadržaj vrećice i lagano promiješajte električnom miješalicom. Nastavite miješati 3 minute maksimalnom brzinom, a na kraju umiješajte mascarpone.
8. Mousse kremu stavite na pripremljenu podlogu i poravnajte.
9. Tortu stavite u hladnjak barem 1 sat.
Posluživanje
Prije posluživanja skinite kalup, izvadite tortu i ukrasite.
Savjet
Za ukrasiti, kakao nanesite u tankim linijama. Možete se poslužiti slastičarskom vrećicom s uskim otvorom.
Imaš li i ti svoje male kulinarske tajne i recepte za podijeliti sa kolegicama i kolegama? Prati studentske recepte na Facebooku i Instagramu i šalji nam svoje ukusne i kreativne recepte!