Studentski recepti: Ukusna i brza double choco torta

U današnjim studentskim receptima donosimo vam recept “brza double choco torta ”.
Sastojci
Biskvit:
- 20 g Glatkog brašna Podravka
- 1 žličica Praška za pecivo Dolcela
- 2 žlice kakaa u prahu
- 80 g mljevenih lješnjaka
- 2 jaja
- prstohvat soli
- 60 g šećera
- 40 g maslaca
- 50 ml mlijeka
Krema:
- 1 Dolcela Double choco desert
- 400 ml mlijeka
- 200 ml slatkog vrhnja
Ganache:
- 140 ml slatkog vrhnja
- 120 g čokolade
- čokoladni ostrušci i grubo mljeveni poprženi lješnjaci za ukrašavanje
Priprema
1. Pripremite čokoladni biskvit. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, kakaom i lješnjacima, piše coolinarika – Podravka ambasadorica.
2. Odvojite bjelanjke od žumanjaka i izmiješajte bjelanjke u čvrsti snijeg dodajući prstohvat soli.
3. Uz miješanje postepeno dodajte šećer dok ne dobijete glatku pjenu. Lagano umiješajte žumanjke, a zatim rastopljeni maslac, mlijeko i smjesu od lješnjaka.
4. Tijesto ulijte u kalup za torte (Ø 20 cm) namašćen i prekriven papirom za pečenje te pecite u pećnici zagrijanoj na 160°C oko 20 minuta. Pustite da se biskvit ohladi, skinite papir i vratite ga u kalup.
5. Za pripremu svijetle kreme, u posudu ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj mješavine za pripremu svijetlog deserta.
6. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom točno 1 minutu. Kremu zatim nanesite na biskvit.
7. Za pripremu tamne kreme, u drugu posudu ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj mješavine za pripremu tamnog deserta.
8. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom točno 1 minutu. Kremu zatim nanesite preko svijetle kreme.
9. Ostavite tortu u hladnjaku najmanje 30 min prije nego skinete kalup i prelijete ganachem.
10. Za ganache, slatko vrhnje zagrijte do vrenja i prelijte preko nasjeckane čokolade. Promiješajte da se čokolada otopi te prelijte preko torte.
Posluživanje
Po obodu pospite nasjeckane lješnjake i ukrasite čokoladnim ostrušcima ili/i Kviki choco lolsima.
Savjet
Čokoladni biskvit možete još jednostavnije pripremiti i od Dolcela Čokoladnih muffina u koje je potrebno dodati lješnjake.
Imaš li i ti svoje male kulinarske tajne i recepte za podijeliti sa kolegicama i kolegama? Prati studentske recepte na Facebooku i Instagramu i šalji nam svoje ukusne i kreativne recepte!
STUDOMAT.BA