Studentski recepti: Ukusna i brza double choco torta

 Studentski recepti: Ukusna i brza double choco torta

U današnjim studentskim receptima donosimo vam recept “brza double choco torta ”.

Sastojci

Biskvit:

  • 20 g Glatkog brašna Podravka
  • 1 žličica Praška za pecivo Dolcela
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 80 g mljevenih lješnjaka
  • 2 jaja
  • prstohvat soli
  • 60 g šećera
  • 40 g maslaca
  • 50 ml mlijeka

Krema:

  • 1 Dolcela Double choco desert
  • 400 ml mlijeka
  • 200 ml slatkog vrhnja

Ganache:

  • 140 ml slatkog vrhnja
  • 120 g čokolade
  • čokoladni ostrušci i grubo mljeveni poprženi lješnjaci za ukrašavanje

Priprema

1. Pripremite čokoladni biskvit. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, kakaom i lješnjacima, piše coolinarika – Podravka ambasadorica.

2. Odvojite bjelanjke od žumanjaka i izmiješajte bjelanjke u čvrsti snijeg dodajući prstohvat soli.

3. Uz miješanje postepeno dodajte šećer dok ne dobijete glatku pjenu. Lagano umiješajte žumanjke, a zatim rastopljeni maslac, mlijeko i smjesu od lješnjaka.

4. Tijesto ulijte u kalup za torte (Ø 20 cm) namašćen i prekriven papirom za pečenje te pecite u pećnici zagrijanoj na 160°C oko 20 minuta. Pustite da se biskvit ohladi, skinite papir i vratite ga u kalup.

5. Za pripremu svijetle kreme, u posudu ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj mješavine za pripremu svijetlog deserta.

6. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom točno 1 minutu. Kremu zatim nanesite na biskvit.

7. Za pripremu tamne kreme, u drugu posudu ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj mješavine za pripremu tamnog deserta.

8. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom točno 1 minutu. Kremu zatim nanesite preko svijetle kreme.

9. Ostavite tortu u hladnjaku najmanje 30 min prije nego skinete kalup i prelijete ganachem.

10. Za ganache, slatko vrhnje zagrijte do vrenja i prelijte preko nasjeckane čokolade. Promiješajte da se čokolada otopi te prelijte preko torte.

Posluživanje

Po obodu pospite nasjeckane lješnjake i ukrasite čokoladnim ostrušcima ili/i Kviki choco lolsima.

Savjet

Čokoladni biskvit možete još jednostavnije pripremiti i od Dolcela Čokoladnih muffina u koje je potrebno dodati lješnjake.

Imaš li i ti svoje male kulinarske tajne i recepte za podijeliti sa kolegicama i kolegama? Prati studentske recepte na Facebooku i Instagramu i šalji nam svoje ukusne i kreativne recepte! 

Možda te i ovo zanima?