Kada ne znate što ćete za desert, tu je uvijek cheesecake. Ovaj desert u čaši, za koji vam je potrebno svega pola sata, je vrlo jednostavan, a opet jako ukusan.

Sastojci:

  • 50 g plazme/integralnog/petit keksa
  • 25 g maslaca
  • 100 g Grčkog jogurta
  • 50 g svježeg krem sira
  • 75 g slatkog vrhnja
  • 1 kašika šećera u prahu i 1 kašika kristalnog šećera
  • 250 g voća

Priprema:

Keks sameljite i pomiješajte s maslacem rastopljenim na sobnoj temperaturi. Smjesu rasporedite u 3 zdjelice ili čaše, te ih odložite u hladnjak.

Slatko vrhnje izmiješajte sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsto, jogurt izmiješajte sa svježim sirom i dodajte u vrhnje. Sve sastojke nježno miješajte dok se ne sjedine. Kremu dodajte na pripremljenu podlogu od keksa i ponovno sve vratite u hladnjak na najmanje sat vremena.

Kao posljednji korak nasjeckajte voće po svojoj želji, iako je preporučljivo šumsko voće, kao što su maline, kupine, borovnice i jagode ili pak višnje, jer one najbolje idu uz sir. Svoje isjeckano voće stavite na kremu. Cheesecake, čija je priprema gotova ostavite u frižider da se hladi do posluživanja.

Uživajte u svom desertu!

Imaš li i ti svoje male kulinarske tajne i recepte za podijeliti sa kolegicama i kolegama? Prati studentske recepte na Facebooku i Instagramu i šalji nam svoje ukusne i kreativne recepte!