Studentski recept: Napravite neodoljivu štrudlu sa trešnjama

I uz kupovne kore za štrudle možete pripremiti desert za pamćenje.


Foto: Envato

Priprema i pečenje ove slasne štrudle s grizom traju manje od sat vremena. Pospite je šećerom u prahu i poslužite toplu, uz kuglicu kremastog sladoleda od vanilije.

Advertisements

Možete napraviti i nekoliko različitih verzija sa sezonskim voćem, a po želji dodati i malo cimeta u prahu.

Sastojci:

  • 2 jogurta
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 dcl ulja
  • 300 g griza
  • 200 g šećera
  • 1 pakovanje kora za štrudlu
  • 1 kg trešanja
  • korica limuna

Priprema:

Pomiješajte dva jogurta s uljem, šećerom, grizom, vanilin šećerom i praškom za pecivo. Premažite koru smjesom, položite preko nje drugu i ponovno premažite, a zatim i treću.

Advertisements

Nakon što ste premazali i treću koru, rasporedite voće, naribajte koricu limuna i zarolajte. Premažitete smjesom i vanjski dio savijače.

Smjesa je dovoljna za dvije savijače. Pecite ih otprilike 40 minuta u rerni prethodno zagrijanoj na 180 stepeni, prenosi Tuzlanski.ba.