Studentski dom u Sarajevu uskoro bi mogao ostati bez hrane

Restoran nije potpuno zatvoren, ali većina dobavljača je otkazala dostavljanje hrane, tako da će za nekoliko dana ostati bez određenih namirnica.


Nezavidni uslovi u domovima JU “Studentski centar” već odavno su studentska svakodnevnica. Međutim, situacija je u posljednje vrijeme dodatno usložnjena, a studenti bi uskoro mogli ostati bez hrane zbog neisplaćivanja dobavljača namirnica.

Advertisements

Kako saznaje Klix do neisplaćivanja dobavljača došlo je zbog toga što od februara “Studentski centar” nema direktora. U domovima “Studentskog centra” trenutno se nalazi između 500 i 600 studenata.

Advertisements

Kenan Velagić iz Udruženja studenata Studentskog centra kaže da se, nažalost, već odavno sve svelo na stranačka prepucavanja.

 – Smjene vlade dodatno su usložnile situaciju, s obzirom na to da je direktor bio iz SDA, a sada je na vlast došla ‘Četvorka’. Tu je nastao problem i nesuglasice, zbog čega je i direktor dao ostavku te i dalje traje polemika da li je direktor ili nije, a studenti ispaštaju, navodi.

Velagić tvrdi da zbog toga što “Studentski centar” nema direktora posljednja dva mjeseca studentima nedostaje hrane.

 – Jedino je direktor ovlašten za potpisivanje dokumetata, jer je nadležan za potpise. Ima deponovan potpis u sudu te jedini može potpisivati javne nabavke, isplate i slično, dodaje.

Restoran nije potpuno zatvoren, ali, kako kaže, većina dobavljača je otkazala dostavljanje hrane, tako da će za nekoliko dana ostati bez zaliha određenih namirnica.

 – Pozvali smo studente korisnike domova da sačekaju nekoliko dana da plate stanarine, jer smo dobili informaciju da će vlada raspravljati o ‘Studentskom centru’, kazao je.

Nedavno su iz udruženja naveli listu proizvođača s kojima je trenutno prekinut ugovor i tih proizvoda nema ili uskoro neće biti u restoranu:

  • “Ledo” (riba, zaleđeno povrće) obustavljeno zbog neplaćanja,
  • ZAMM (crveno meso) obustavljeno zbog neplaćanja,
  • “Vino jug” (jaja, ulje, svježe povrće) dovoze 30 posto, ostalo obustavljeno zbog nepotpisanog ugovora,
  • Krompir i ulje u malim zalihama, dovoljo za 5-6 dana,
  • Začini (biber, so, vegeta) u malim zalihama, dovoljno za 10-15 dana.

Također, predloženo je da se restoran privremeno zatvori da studenti ne bi plaćali bonove koje ne mogu koristiti.

Povodom problema s kojim su se susreli studenti ekipa portala Klix.ba kontaktirala je direkciju JU “Studenstki centar”, međutim zvanični odgovor nisu dobili.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!