Studenti Muzičke akademije UNSA organizuju tri koncerta: Ulaz je besplatan

Ulaz na koncert je slobodan.


Foto: Muzička akademija UNSA

Program ovogodišnjih majskih muzičkih svečanosti uključuje tri studentska koncerta koja će biti priređena s ciljem afirmacije rada studenata svih odsjeka Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu.

Advertisements

Njihovo prvo festivalsko predstavljanje bit će upriličeno u ponedjeljak, 23. maja 2022. u 19 sati u Koncertnoj sali “Cvjetko Rihtman”.

Koncert će otvoriti klarinetisti Armin Smriko i Ajla Prnjavorac te pijanista Bakir Samardžić koji će izvesti Koncertni komad za dva klarineta i klavir br. 2, op. 114 Felixa Mendelssohna. Nastup ovog trija pripreman je pod mentorstvom doc. mr. Asima Gadže, prenosi Radio Sarajevo.

Pijanistica Iman Jahić, studentica u klasi prof. mr. Višnje Bakalar, interpretirat će Fantazije op. 116 Johannesa Brahmsa, nakon čega će nastupiti Ivan Milošević, student viole u klasi red. prof. Pavela Kandruševića, koji će uz klavirsku pratnju umjetničke saradnice mr. Adele Šabić svirati stav Rapsodie iz Svite Hébraïque za violu i klavir Ernesta Blocha.

Advertisements

Ovom prilikom predstavit će se i studenti harmonike u klasi prof. dr. Belme Šarančić koji će kao kvintet u sastavu Azmir Halilović, Ivor Javor-Korjenić, Iris Granulo, Safet Tahirović i Emil Pilica interpretirati Rondo Capriccioso Vladisalva Zolotariova, a akordeonista Ivor Javor-Korjenić će samostalno izvesti djelo Woodspirit Staffana Mossenmarka.

Emil Monić, student trube u klasi doc. mr. Admira Vrače, nastupit će uz klavirsku pratnju umjetničke saradnice mr. Amile Čengić i izvesti Koncert za trubu i orkestar u As duru Alexandera Arutuniana.

Ulaz na koncert je slobodan.