Tipovi studenata: Spavalica, “past ću ispit”, štreber, “hajmo piti kafu”…

Upoznajte se sa tipovima studenata koji ispite spremaju u Homework Hubu.


nedim hub
Foto: Facebook

Homework Hub je multifunkcionalni prostor za učenje, rad i druženje. Zasnovan je na principu coworking prostora s prilagodbom za studente i mlade.

Homework Hub je, kako kažu osnivači, nastao iz potreba sa kojima su se i sami susretali kao studenti, a to je motivirajući prostor gdje mladi mogu ispunjavati svoje školske/univerzitetske obaveze, učiti sami ili u grupi i pripremati se za ispite, testove i kolokvijume.

Predstavnici Homework Huba odlučili su da, na duhovit način, predstave tipove studenata koji pripremaju ispite u njihovim prostorijama.

Ovo su samo neki od njih:

  1. Spavalica
  2. Gamers
  3. “Past ću ispit”
  4. Štreber
  5. “Hajmo piti kafu”
  6. Party maker

Spavalica

Šta reći za ovaj tip članova nego da ćete ih skoro pa uvijek vidjeti kako u nekom ćošku spavaju nad otvorenim knjigama, ukoliko ne spavaju onda pričaju o spavanju ili o tome koliko su umorni a za sve to su krivi ni manje ni više nego pun mjesec, nizak pritisak, vrijeme, stres…

Gamers

Ova vrsta članova se ne odvaja od svoje najdraže igrice, a rušenje rekorda će najverovatnije staviti u svoj CV pod rubriku “special skills” P.S. Najčešće studiraju informatiku.

“Past ću ispit”

Ukoliko nisi među njima ovaj tip članova ti vjerovatno ide najviše na živce.Ovi članovi uvijek kukaju, dižu paniku i šire tenziju pred ispite. Stalno su u strahu, misle da ništa ne stižu i da ništa ne znaju ma koliko god da su se dobro spremili se za ispit. Ovaj tip članova je sklon kukanju da neće položiti ispit, umišlja kako će na ispitu doći najteža moguća pitanja, uvjeren je da će pasti ispit pa tako i godinu. A, ipak oni uvijek sve polože u roku i to sa vrlo visokim ocjenama.

Štreber

Ovaj tip je najlakše prepoznati. Jako su inteligentni i skoro pa uvijek ćete ih vidjeti kako uče. Ovaj tip sve ispite sprema na vrijeme, a na predavanje dolaze minimalno 15 minuta ranije. Uvijek su spremni pomoći svojim kolegama/icama.

“Hajmo piti kafu”

“Ma može se ovo položiti i za septembar, hajmo sad piti kafu” je nešto što ovaj tip članova/ica izgovori barem 10 puta u danu. Kada konačno odluče da je možda ipak vrijeme da nešto uče pretežno čekaju da sat otkuca tačno pet sati, jer u protivnom će ih tokom učenja pratiti loša energija.

Party maker

Ovaj tip članova su najomiljenije osobe u društvu. Uvijek su prirodni i opušteni. Nerijetko “odvale” neku šalu od koje čitav HUB padne u smijeh. Potom, lako ćete ih prepoznati jer su pretežno najglasnije osobe u prostoriji i nekako uvijek nađu svoj put do centra pozornosti.

– Koji ste vi tip: 1, 2, 3, 4, 5, 6? Koji god da ste tip, dobrodošli u HUB porodicu, poručuju iz Huba.