Studenti iz Mostara poručili: Kakvo je uznemiravanje ako tražimo sastanak s rektorom?

Kakvo je uznemiravanje, ako u toku radnog vremena tražimo sastanak sa rektorom? Valjda studenti mogu doći u Rektorat vlastitog Sveučilišta, pitaju se studenti ovog sveučilišta.


Zbog neovlaštenog ulaska tri osobe u zgradu Rektorata Sveučilišta u Mostaru i vršenja verbalnoga pritiska i uznemiravanja djelatnika pokrenut će se disciplinski postupak zbog kršenja načela propisanih Etičkim kodeksom ovog sveučilišta.

Advertisements

 – Stvarno sramotan potez Sveučilišta u Mostaru, došli smo u miru i tražili sastanak s rektorom, objasnili su studenti na Facebook stranici Studenti protiv online nastave povodom odluke Sveučilišta u Mostaru kako će protiv tri osobe Mostaru pokrenut će disciplinski postupak zbog kršenja načela propisanih Etičkim kodeksom ovog sveučilišta.

O ovome je naš portal već pisao u prethodnom periodu.

Sveučilište u Mostaru pokreće disciplinski postupak protiv studenata koji su protestovali

– Zbog neovlaštenog ulaska tri osobe u zgradu Rektorata Sveučilišta u Mostaru između 12.20 i 12.30 sati i vršenja verbalnoga pritiska i uznemiravanja djelatnika Sveučilište u Mostaru pokrenut će disciplinski postupak zbog kršenja načela propisanih Etičkim kodeksom Sveučilišta u Mostaru. Od tri osobe dvije su se predstavile kao Marko Vračević i Dario Hrkać, dok se treća muška osoba nije predstavila, stoji u saopćenju Sveučilišta u Mostaru.

Navodi se da su navedeni ušli u prostorije Rektorata Sveučilišta uz nepoštivanje epidemioloških mjera, bez zaštitnih maski, na koji način je ugroženo zdravlje prisutnih djelatnika i zahtijevajući na neprimjeren način sastanak.

 – Osim pokretanja disciplinskog postupka, Sveučilište će kod drugih nadležnih organa podnijeti prijavu protiv počinitelja za navedena djela, saopćeno je sa Sveučilišta u Mostaru.

Međutim, studenti na Facbook stranici navode kako nisu izvršili neovlašteni ulazak, kako ih optužuje SUM, te da su im djelatnici rekli “da su vrata Sveučilišta svima otvorena”.

  – Priča se ponavlja, nama predbacuju što nismo imali maske, a četiri djelatnika koje smo tamo zatekli također maske ne nosi, znači i oni su nama ugrozili zdravlje, što naravno imamo potkrijepljeno fotografijom, naveli su studenti.

Fotografiju koju su studenti objavili na FB stranici Studenti protiv online nastave, možete pogledate u nastavku teksta.

 – Žao nam je što se SUM ovako ophodi prema vlastitim studentima. Verbalni pritisak nismo vršili jer smo im rekli da dolazimo u miru i da nemamo ništa protiv njih, čak više puta ponovili isto, imamo i za isto dokaze, ali…, istaknuli su studenti.

 – Sveučilište je navelo kako će osim pokretanja disciplinskog postupka i kod drugih nadležnih organa podnijeti prijavu protiv počinitelja za navedena dijela. Kakvo je uznemiravanje, ako u tijeku radnog vremena tražimo sastanak sa rektorom? Valjda studenti mogu doći u Rektorat vlastitog Sveučilišta, pitaju se studenti ovog sveučilišta.

Podsjetimo, u petak je održan drugi protest studenata ispred Rektorata SUM-a. Uprkos najavama, pred mostarskim Rektoratom okupilo se jako malo studenata za razliku od prvog prosvjeda.

 – Tražimo rektorovu ostavku zbog neodržavanja zahtjeva studenata i diskriminacije studenata po pitanju političkog opredjeljenja, što nas je nazvao politikantima i cijeli prosvjed nazvao politikom”, naglasio je u petak Dario Hrkać.

Studenti su proteste organizirali zbog provođenja online nastave umjesto klasične, te su zahtijevali smanjenje školarina, a traže i ostavku rektora.

Međutim, od Hrkaća i Vračevića i protesta kojeg su organizirali ogradile su se studentske udruge tvrdeći kako iza njih stoji politika, a političkim aktivnostima prosvjede su proglasili i sa Sveučilišta.