Sveučilište u Mostaru pokreće disciplinski postupak protiv studenata koji su protestovali

Umjesto rješavanja problema, protiv studenata se pokreće disciplinski postupak?


Nakon što su mostarski studenti danas održali protest jer im nisu ispunjeni zahtjevi da se smanje školarine te ispred zgrade Rektora Sveučilišta u Mostaru i zatražili ostavku rektora Zorana Tomića, protiv organizatora se pokreće disciplinska postupak.

Advertisements

Sveučilište u Mostaru na svojoj službenoj stranici je saopćilo da će pokrenuti disciplinski postupak protiv osoba koje su se predstavile kao Hrkać, Vračević i treće osobe zbog verbalnog pritiska i uznemiravanja djelatnika, prenosi Klix.

– Zbog neovlaštenog ulaska tri osobe u zgradu Rektorata Sveučilišta u Mostaru između 12.20 i 12.30 sati i vršenja verbalnoga pritiska i uznemiravanja djelatnika Sveučilište u Mostaru pokrenut će disciplinski postupak zbog kršenja načela propisanih Etičkim kodeksom Sveučilišta u Mostaru. Od tri osobe dvije su se predstavile kao Marko Vračević i Dario Hrkać, dok se treća muška osoba nije predstavila, stoji u saopćenju Sveučilišta u Mostaru.

Advertisements

Navodi se da su navedeni ušli u prostorije Rektorata Sveučilišta uz nepoštivanje epidemioloških mjera, bez zaštitnih maski, na koji način je ugroženo zdravlje prisutnih djelatnika i zahtijevajući na neprimjeren način sastanak.

 – Osim pokretanja disciplinskog postupka, Sveučilište će kod drugih nadležnih organa podnijeti prijavu protiv počinitelja za navedena djela, saopćeno je sa Sveučilišta u Mostaru.