Studenti imaju besplatan smještaj i školovanje: “Ovo će biti značajna motivacija studentima da redovno pohađaju ispite”

Veoma je značajno što studenti u RS-u imaju besplatan smještaj i školovanje.


Foto: Envato

On je napomenuo da je Ministarstvo u okviru novih zakonskih rješenja donijelo brojne popularne mjere za studente, kao što je besplatno školovanje, te da će nastaviti tako i ubuduće.

Advertisements

Ulaganja nikada nisu bila veća, a tome svjedoče radovi na Paviljonu tri Studentskog centra `Nikola Tesla` u Banjaluci, ali i na ostalim objektima širom RS-a, rekao je Rajčević novinarima nakon posjete Paviljonu tri gdje je u toku rekonstrukcija objekta.

Direktor Studentskog centra „Nikola Tesla“ Dragoslav Topić rekao je da u Paviljon tri skoro 50 godina nije ulagano.

Nakon rekonstrukcije studenti će dobiti znatno bolje uslove za boravak. Sobe će imati toalete, nov namještaj a proširen je kapacitet čitaonice, rekao je Topić.

Advertisements

On je zahvalio srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za inicijativu da bude saniran ovaj objekat.

Predstavnik studenata Studentskog centra Marko Ćurko zahvalio je nadležnima što su omogućili rekonstrukciju Paviljona tri čime će studenti, kako je istakao, dobiti znatno bolje uslove smještaja, prenosi vecernjenovosti.ba.

Ovo će biti značajna motivacija studentima da redovno pohađaju ispite. U privatnom smještaju studenti će plaćati 250 do 300 KM sa režijama, a ovdje imaju besplatan smještaj, rekao je Ćurko.

Potpredsjednik Unije studenata RS-a Vladan Gačić istakao je da je veoma značajno što studenti u RS-u imaju besplatan smještaj i školovanje.