Student iskreno: “Bolje je raditi nego učiti nebulozne skripte i biti džak za udaranje profesorima…”

U moru zanimljivih ispovijesti danas smo izabrali jednu za vas, a odnosi se na studentski život.


Foto: Envato
Foto: Envato

Studentski život nije nimalo lagan, mnogi su izazovi s kojima se studenti svakodnevno susreću, ali vrlo često će ljudi kazati da je to ipak najljepši period u životu.

Advertisements

Podrazumijeva li studentski život maksimalnu posvećenosti učenju i rješavanju studijskih obaveza ili pak i cijeli paket doživljaja van fakulteta – izlaske, upoznavanje novog grada, novih lica, eksperimentisanje s vlastitim granicama kad su alkohol, neispavanost i stres u pitanju?

To zaista zavisi od osobe do osobe, ali neke stvari su zajedničke za sve studente. Jedan student je napisao iskrenu ispovijest o tome kako je bolje raditi i usavršavati se četiri godine, nego studirati, a svoje mišljenje napisao je na stranici Ispovesti.com.

Kada shvatite da je bolje 4 godine raditi i usavršavati se kroz praktičan rad nego 4 godine sjediti na kojekakvim predavanjima i učeći neke nebulozne skripte i knjige i biti džak za udaranje iskompleksiranim profesorima, tada će vam biti bolje u životu. Do tad maštajte o pustim iluzijama i sa 25 godina očekujte da će neko jedva čekati da vas zaposli i da vam da dobru platu, a jedino što će vam preostati će biti rad na trafici za minimalac i onda mašite svojom divnom diplomom na koju ste izgubili 4 godine života. Ne isplati se žrtvovati ni socijalni život ni pare ni strpljenje ni ništa da bi se dobio papir koji vam neće pomoći u životu ako niste snalažljivi.

Advertisements

Ispod ove iskrene ispovijesti nizali su se komentari podijeljenog mišljenja.

Pa zato nam je ovako dobro stanje u zemlji sto nam direktoruju ovi sa osnovnom školom agagah

 – Zavisi za sta se usavršavaš. Za ovo sto ja radim je morao fakultet. Ne znam zašto imaš ovakav pogled na ljude sa faksom, treba da te bude briga šta će ko da radi. Nisi više vrijedan ili manje vrijedan ako imas odnosno nemas faks. Bitno je kakav si čovjek.