Studij je na engleskom jeziku, traje dvije godine, a po uspješnom završetku studentima će biti dodijeljena dvojna diploma Univerziteta u Sarajevu i University of Bolton iz Velike Britanije.

Pravo na stipendiju imaju studenti iz Bosne i Hercegovine koji se upišu na master studije u oblasti islamskog bankarstva na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu (master studij organiziran u partnerstvu sa Univerzitetom u Boltonu iz Velike Britanije i BBI Academy).

Iznos stipendije će biti između 30% i 60% školarine. Stipendija se isplaćuje jednokratno na tekući račun studenta, na kraju akademske godine, a procenat ostvarene stipendije ovisi o uspjehu na master studiju.  Za ostatak iznosa, studenti će biti u mogućnosti da se prijave za posebne aranžmane finansiranja obrazovanja BBI banke, pod jako povoljnim uslovima. Studenti koji primaju stipendiju dužni su da izvršavaju svoje akademske obaveze na vrijeme.

Za više informacija posjetite: www.efsa.unsa.ba/ciebf ili nam pišite na mail: ciebf@efsa.unsa.ba

(STUDOMAT.ba)

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.