Stipendije za studente iz BiH: Master studij “Islamic banking”

BBI Banka i Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu raspisali su Konkurs za dodjelu stipendija studentima koji žele upisati Master studij “Islamic banking” koji se realizira u saradnji sa University of Bolton iz Velike Britanije i BBI akademijom.


Studij je na engleskom jeziku, traje dvije godine, a po uspješnom završetku studentima će biti dodijeljena dvojna diploma Univerziteta u Sarajevu i University of Bolton iz Velike Britanije.

Advertisements

Pravo na stipendiju imaju studenti iz Bosne i Hercegovine koji se upišu na master studije u oblasti islamskog bankarstva na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu (master studij organiziran u partnerstvu sa Univerzitetom u Boltonu iz Velike Britanije i BBI Academy).

Iznos stipendije će biti između 30% i 60% školarine. Stipendija se isplaćuje jednokratno na tekući račun studenta, na kraju akademske godine, a procenat ostvarene stipendije ovisi o uspjehu na master studiju.  Za ostatak iznosa, studenti će biti u mogućnosti da se prijave za posebne aranžmane finansiranja obrazovanja BBI banke, pod jako povoljnim uslovima. Studenti koji primaju stipendiju dužni su da izvršavaju svoje akademske obaveze na vrijeme.

Advertisements

Za više informacija posjetite: www.efsa.unsa.ba/ciebf ili nam pišite na mail: ciebf@efsa.unsa.ba

(STUDOMAT.ba)