Prijavite se za LExS stipendije u Holandiji

Leiden University Excellence Scholarships (LExS) stipendija je otvorena za međunarodne studente koji dolaze iz zemalja izvan EU / EEA koji žele da se upišu na magistarske studije prava od septembra ili februara.


holandija 750x436

Oblast: pravo i diplomatija

Broj stipendija:

Tri najbolja kandidata biće izabrana za dobijanje do 15 000 eura za troškove školarine. LexS stipendija se nudi na godišnjem nivou a obuhvata tri nagrade:

• 10 000 eura od troškova školarine
• 15 000 eura od troškova školarine
• Ukupni iznos školarine minus domaća taksa

Uslovi:

U pređašnjem međunarodnom akademskom iskustvu kandidat je trebao postići odlične rezultate relevantne za program za koji se prijavljuje (među 10% najboljih). Treba posjedovati pasoš zemlje koja nije u EU/ EEA i neće imati pravo na pomoć u okviru holandskog sistema studijskih grantova i zajmova.

Stipendije neće biti dodijeljene kandidatima koji su već dobili diplomu sa Leiden University magistarskog porgrama. Studenti koji dobiju LExS stipendiju moraju se pridržavati i pismeno potvrditi svoju saglasnost sa odredbama i uslovima vezanim za stipendiju a koji se mogu naći na službenoj stranici.

Način prijave:

Kandidat se prvo mora prijaviti za prijem na Leiden University onlajn. U prijavi kandidat mora jasno naznačiti da se želi prijaviti za LExS stipendiju i dostaviti svoje motivaciono pismo.

Rok za podnošenje prijava:

Rok za podnošenje prijava za programe koji počinju u februaru je prvi oktobar 2017. godine.

Detaljnije informacije: prospectivestudents.leiden.edu

(Mreža mira)