Oblast: pravo i diplomatija

Broj stipendija:

Tri najbolja kandidata biće izabrana za dobijanje do 15 000 eura za troškove školarine. LexS stipendija se nudi na godišnjem nivou a obuhvata tri nagrade:

• 10 000 eura od troškova školarine
• 15 000 eura od troškova školarine
• Ukupni iznos školarine minus domaća taksa

Uslovi:

U pređašnjem međunarodnom akademskom iskustvu kandidat je trebao postići odlične rezultate relevantne za program za koji se prijavljuje (među 10% najboljih). Treba posjedovati pasoš zemlje koja nije u EU/ EEA i neće imati pravo na pomoć u okviru holandskog sistema studijskih grantova i zajmova.

Stipendije neće biti dodijeljene kandidatima koji su već dobili diplomu sa Leiden University magistarskog porgrama. Studenti koji dobiju LExS stipendiju moraju se pridržavati i pismeno potvrditi svoju saglasnost sa odredbama i uslovima vezanim za stipendiju a koji se mogu naći na službenoj stranici.

Način prijave:

Kandidat se prvo mora prijaviti za prijem na Leiden University onlajn. U prijavi kandidat mora jasno naznačiti da se želi prijaviti za LExS stipendiju i dostaviti svoje motivaciono pismo.

Rok za podnošenje prijava:

Rok za podnošenje prijava za programe koji počinju u februaru je prvi oktobar 2017. godine.

Detaljnije informacije: prospectivestudents.leiden.edu

(Mreža mira)

Prethodni članakStipendije za studente iz BiH: Master studij “Islamic banking”
Naredni članakInfobip svečano otvorio kampus veličine 17.000 kvadratnih metara

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.