Šta način na koji sjedite govori o vama?

 Šta način na koji sjedite govori o vama?

Većina nas drži noge prekrštene iz navike. No, položaj nogu otkriva malu tajnu o vama.

Govor tijela je podjednako važan u komunikaciji koliko i verbalne sposobnosti. Psiholozi ističu da kvalitet interpersonalnih odnosa, kao i uspješnost dobijanja posla na razgovoru zavisi od načina na koji sjedite i kakav signal šaljete položajem tijela.

Većina nas drži noge prekrštene iz navike, neki naprosto osećaju da im je prirodno da noge drže u određenom položaju, ali šta to govori o osobi? Naime, otvoreniji ili zatvoreniji govor tijela i položaj nogu otkriva malu tajnu o vama.

Test koji nam donosi poznati američki sajt TipHero upravo pomaže da otkrijemo nešto više o sebi. Pronađite vaš način sjedanja na sledećoj slici, i vidite šta to govori o vama.

Šta način na koji sjedite govori o vama? (Izvor: tiphero.com)

1. Krive noge – spojena koljena, razdvojena stopala

Ovakav položaj nogu je uglavnom indikator da je priroda osobe djetinjasta, jer izbjegava problematične situacije ili se pravi da problemi ne postoje. Dobra stvar je što ovakve osobe na život uvijek gledaju pozitivno i veoma su kreativne.

NASTAVITE ČITATI OVAJ ČLANAK

NAREDNA STRANICA »

Možda te i ovo zanima?

Osvoji kafe aparat!

Želiš osvojiti vrhunski Caffe Vergnano aparat za kafu, mjesečnu zalihu kafe i spremno dočekati nove ispitne i fakultetske izazove?