fbpx

Šta je to tehnika suprotnog mišljenja

Koristeći ovu tehniku, svako može lako da stvori pozitivan, kreativan način razmišljanja u kratkom periodu.


Proces je direktan: kada neželjena misao zauzme centralno mjesto u vašem umu, istog trena je zamjenite drugom oplemenjujućom, prenosi umetnostzivljenja.com.

Advertisements

To je kao da je vaš um džinovski projektor za slajdove, a svaka misao vašeg uma jedan slajd. Kad god se negativan slajd pojavi na ekranu, potrebno je preduzeti brzu akciju i zameniti ga pozitivnim.

Preduslov za primjenu ove tehnike je da budete svjesni kakve misli vam prolaze kroz glavu. Samospoznaja je kamen temeljac ovladavanja samim sobom.

Drugi korak jeste da jednom zauvijek shvatite da isto tako lako kao što ste dozvolili pristup crnim mislima, možete ih zamijeniti veselim.

Zato mislite suprotno. Koncentrišite se na to da budete veseli i puni energije. Osjećajte se sretno. Preporučljivo je i da počnete da se smješite. Krećite se onako kao što to činite kada ste radosni i puni entuzijazma.

Duboko dišite i usmjerite moć svog uma ka pozitivnim mislima. U roku od nekoliko minuta uočićete značajnu razliku u načinu na koji se osjećate. I što je još važnije, ako nastavite da praktikujete tehniku Suprotnog mišljenja i primjenjujete je na svaku negativnu misao koja se iz navike pojavi u vašem umu, u roku od nekoliko nedjelja videćete da one više nemaju nikakvu moć.

Misli su vitalna, živa stvar, mali snopovi energije. Većina ljudi uopšte ne razmišlja o prirodi svojih misli, a ipak kvalitet naših misli određuje kvalitet našeg života.

Misli su podjednako dio materijalnog svijeta kao i jezero u kom plivate ili ulica po kojoj hodate. Slab um teško da preduzima neku akciju. Jak, disciplinovan um kakav svako može da ima kroz svakodnevnu vježbu, može da čini čuda.

Ako želite da živite maksimalno ispunjen život, vodite brigu o svojim mislima kao o svom najvećem blagu. Maksimalno se potrudite da uklonite sve unutrašnje nemire. Bićete bogato nagrađeni.

(STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!