SPUS: Dobili smo podršku od većine zastupnika za prenos predmeta i ispitne termine

29.09.2021. godine će biti održana hitna sjednica Skupštine KS, na kojoj će biti raspravljano o zahtjevima koje je uputio SPUS.


SPUS

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu na svojoj Facebook stranici obavijestio je studente o hitnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj će, pored ostalih tačaka, biti razmatrani i njihovi zahtjevi.

Saopštenje SPUS-a vam prenosimo u cjelosti:

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

 – U srijedu 29.09.2021. godine će biti održana hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo. Prema informacijama koje smo dobili od zastupnika u Skupštini KS, na ovoj sjednici će pored ostalih tačaka biti razmatrani i zahtjevi koje smo uputili Skupštini. Obzirom da smo u prethodnom periodu održali sastanke sa većinom političkih stranaka i zastupnika, te da smo dobili podršku vezanu za sve zahtjeve koji se tiču ispitnih termina i prenosa predmeta, od zastupnika očekujemo da o našim zahtjevima raspravljaju imajući u vidu da od istih zavisi veći broj studenata Univerziteta u Sarajevu. Odgovornost koja je sada na zastupnicima je velika i stoga se zahvaljujemo svima koji ce u ovom procesu podržati objektivne i realne potrebe studenata!

Podsjećamo, zahtjevi SPUS-a su sljedeći:

  • Prenos tri predmeta ili 15 ECTS bodova u narednu akademsku godinu
  • Omogućavanje trećeg ispitnog termina u septembarskom roku
  • Uvođenje apsolventskih rokova
  • Finansiranje školarina studenata koji su postili prosjek iznad 8.0 od strane Vlade KS
  • Finansiranje 30% školarine svih studenata na Univerzitetu u Sarajevu od strane Vlade KS u akademskoj 2021/22.